Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εθιμοτυπική επίσκεψη του Πρέσβη της Ρωσίας στον δήμαρχο Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 21/09/2015

Για το Έτος Ρωσίας-Ελλάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Ιωάννης Μελάς,  ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης Ανδρέας Βεντούρης.

Οι κ.κ. Μώραλης και Μάσλοβ συζήτησαν για το Κοινό Έτος Ρωσίας και Ελλάδας το 2016 και τις εκδηλώσεις που θα οργανώσουν από κοινού σε διάφορους τομείς, όπως στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, καθώς επίσης και για την ανάδειξη του Ρωσικού Κοιμητηρίου  στην «Ανάσταση».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πειραιά είπε:

«Είχαμε την χαρά και την τιμή, να υποδεχθούμε στο Δημαρχείο τον Πρέσβη της Ρωσίας. Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση η οποία αφορούσε το Κοινό Έτος Ρωσίας και Ελλάδας το 2016 και ποιες δράσεις θα μπορούσαμε να οργανώσουμε από κοινού. Ο Δήμος Πειραιά είναι αδελφοποιημένος με την Αγία Πετρούπολη. Μάλιστα, ως Δήμος Πειραιά, έχουμε δεχθεί και μια πρόσκληση να επισκεφθούμε την Αγία Πετρούπολη κάτι το οποίο θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Οκτώβριο. Στη συνέχεια, θα έρθει αντιπροσωπεία της Αγίας Πετρούπολης στον Πειραιά.

Θα επικοινωνήσουμε με το Υπουργείο Εξωτερικών και στο πλαίσιο των δράσεων 2016, θα επιδιώξουμε η πόλη μας να συμμετέχει σε αυτές.

Έχουμε και μια ειδική σχέση με τη Ρωσία. Υπάρχει στο Κοιμητήριο μας στην «Ανάσταση», το ειδικό τμήμα, το Ρώσικο Κοιμητήριο, το οποίο θεωρώ ότι κοσμεί γενικότερα το Κοιμητήριο αλλά και την πόλη μας, με ναό, με μνημεία, με τάφους σημαντικών ναυάρχων της Ρωσίας. Επιθυμία της Ρωσικής Πρεσβείας είναι αυτό να αναδειχθεί περαιτέρω.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Δεσμευθήκαμε ότι σε περίπου 15-20 ημέρες θα επισκεφθούμε εμείς πλέον  τη Ρωσική Πρεσβεία, έχοντας ετοιμάσει ένα πλάνο για το 2016.  Θεωρώ  ότι είναι συνέργειες και συνεργασίες που πρέπει να γίνονται και πρέπει η πόλη του Πειραιά να συμμετέχει σε αυτές.

Θα το προσπαθήσουμε παρά τα προβλήματα που έχουμε είτε οικονομικά είτε άλλα. Δεν πρέπει να σταματάει η ζωή, δεν πρέπει να σταματάει η εξωστρέφεια για τον Πειραιά. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε».

Στο τέλος της συνάντησης, ο δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στον Πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα μια αρχαία τριήρη και τον τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: