Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εθνική Ημέρα της Ελλάδας σήμερα, για την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό

Χωρίς κατηγορία στις 21/10/2015

Στην EXPO του Μιλάνου

Η Εθνική Ημέρα της Ελλάδας εορτάζεται σήμερα στην έκθεση EXPO που πραγματοποιείται στο Μιλάνο. Η φετινή Ημέρα είναι αφιερωμένη στην προαγωγή και προώθηση των αξιών της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) αποφάσισε να παράσχει έμπρακτη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας, ξεκινώντας μία Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης. Πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, συλλέγονται από επιχειρήσεις τρόφιμα για τους πρόσφυγες παράλληλα με τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις (την EXPO στο Μιλάνο και την Anuga 2015, τον Σεπτέμβριο στην Κολωνία, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα), όπου κεντρικό θέμα είναι η διατροφή.

Την περασμένη Κυριακή 18/10, στο πλαίσιο της EXPO στο Μιλάνο, ανακοινώθηκε η σύμπλευση  της Περιφέρειας Σικελίας με την Ελλάδα, από την Mariella Lo Bello, αν. πρόεδρο της Περιφέρειας της Σικελίας, στο πλαίσιο της παραπάνω ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας του Enterprise Greece.

Σήμερα, η κα Bello επισκέπτεται το Ελληνικό Περίπτερο, συνοδευόμενη από τον Έλληνα αν. Γενικό Επίτροπο της EXPO 2015 και πρόεδρο του Enterprise Greece, Χρήστο Στάϊκο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: