Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εικονική καραμπόλα με πολλά αυτοκίνητα στην Αττική Οδό

ΕΛΛΑΔΑ στις 01/12/2015

Άσκηση ετοιμότητας

Μια εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας και κινητοποίησης πολλών υπηρεσιών άμεσης δράσης και βοήθειας για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, στην Αττική Οδό.

Σύμφωνα με το σενάριο, οι συνθήκες αφορούσαν σε γεγονός τροχαίου δυστυχήματος με καραμπόλα πολλών οχημάτων εντός του τούνελ των Βριλησσίων, με επακόλουθο και την πρόκληση πυρκαγιάς. Στην άσκηση, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, συμμετείχαν υπηρεσίες της αστυνομικής αρχής, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, τεχνικοί των υποδομών της Αττικής Οδού και εξειδικευμένο προσωπικό της Οδικής Βοήθειας Interamerican.

interam_AttikiOdos

Σημειώνεται ότι η Interamerican και οι Αττικές Διαδρομές συνεργάζονται για την υποστήριξη των αναγκών οδικής βοήθειας εντός της Αττικής Οδού από το 2014. Η συνεργασία των δύο επιχειρηματικών οργανισμών υπογραμμίζει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά χρήσης της Αττικής Οδού ως προστιθέμενη αξία, καθώς Αττικές Διαδρομές και Interamerican αποτελούν κορυφαίες εταιρείες στη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων και οδικής βοήθειας αντίστοιχα.

Υπολογίζεται ότι, σε ετήσια βάση, η Αττική Οδός εξυπηρετεί πάνω από 70 εκατομμύρια διελεύσεις, ενώ η Interamerican ανταποκρίνεται υποστηρικτικά, ετησίως, σε 290 χιλιάδες και πλέον περιστατικά σε όλη την Ελλάδα.

Απάντηση