Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Είκοσι υποτροφίες σε ξένα σχολεία εξασφάλισε για εφέτος η AFS

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 15/01/2023

Αφορούν Έλληνες και Κύπριους μαθητές Λυκείου και συνεργάζεται με ΑΕΙ 36 χωρών

|> Συνεχίζοντας το επιτυχημένο της πρόγραμμα, η AFS Greece & Cyprus προσφέρει τη δυνατότητα σε Έλληνες και Κύπριους μαθητές Λυκείου να συμμετάσχουν σε προγράμματα ετήσιων μαθητικών ανταλλαγών στο εξωτερικό.

Εφέτος η AFS Greece & Cyprus συνεργάζεται με 36 χώρες μεταξύ των οποίων συναντούμε τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Κόστα Ρίκα, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τη Σουηδία, την Αργεντινή κ.α.

Για το 2023 το δίκτυο της AFS έχει εξασφαλίσει 20 μερικές ή πλήρεις υποτροφίες (αριθμό ρεκόρ) για μαθητές από την Ελλάδα και την Κύπρο για 60 συνολικά θέσεις!

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περνούν μια σχολική χρονιά στη χώρα υποδοχής τους, ζώντας μαζί με μια ελεγμένη οικογένεια φιλοξενίας.

H Έλλη από την Αθήνα που στις ΗΠΑ δηλώνει: «Είμαι ευγνώμων για αυτό που ζω. Θυμάμαι τη στιγμή που υπέβαλλα την αίτηση μου και έπειτα την πιο ευχάριστη στιγμή που ενημερώθηκα ότι θα ταξιδέψω στην Αμερική! Μια λέξη δεν μπορεί να περιγράψει αυτό που νιώθω. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! ».

Ο Δημήτρης από την Ηλεία, που βρίσκεται στον Καναδά χάρη -στην ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την AFS-δηλώνει: «Ευχαριστώ για αυτή την τόσο όμορφη εμπειρία. Είναι καταπληκτικά!».

Η Αναστασία από την Καλαμάτα που βρίσκεται στην Ολλανδία εύχεται: «Καλή Χρονιά! Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σας φέρει όλους ό,τι επιθυμείτε! Να ξέρετε ότι νιώθω απίστευτη ευγνωμοσύνη για όσα ζω ως μαθήτρια ανταλλαγής!».

Στη σχετική ανακοίνωση της AFS, μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Με 75 χρόνια ιστορίας στη σύνδεση των ανθρώπων μέσα από διαπολιτισμικά προγράμματα, η AFS παρέχει μια αυθεντική και πλούσια εμπειρία. Τα προγράμματά μας καθοδηγούνται από καταρτισμένους τοπικούς παράγοντες. Το προσωπικό της AFS, οι εθελοντές και οι οικογένειες φιλοξενίας θα σε καλωσορίσουν σε ένα δεύτερο σπίτι».

Από τον program manager της AFS Greece & Cyprus, ΚωνΠαπαγεωργίου, διευκρινίζεται:

Το πρόγραμμα αφορά σε μαθητές λυκείου που ταξιδεύουν ως μαθητές ανταλλαγής και φοιτούν σε Λύκειο της χώρας φιλοξενίας. Ως εκ τούτου το πρόγραμμα αυτό δεν αφορά σε φοίτηση σε κάποιο Πανεπιστήμιο αλλά σε τοποθέτηση σε οικογένεια φιλοξενίας και φοίτηση σε Λύκειο της περιοχής.

>> Πληροφορίες για τα προγράμματα του επόμενου σχολικού έτους, τις προθεσμίες και την υποβολή αιτήσεων: https://afs.org.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: