Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εισαγωγές – Εξαγωγές… στερεών αποβλήτων! -Ερωτηματικά από την πρόταση Δούρου για τα “ταξίδια” των σκουπιδιών στην… Κίνα!

Χωρίς κατηγορία στις 30/09/2014

Την ανακοίνωση ότι κλείνουν την επόμενη εβδομάδα οι ΧΥΤΑ της Φυλής και των Λιοσίων, έκανε στους συνεργάτες της η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το σχέδιο της κυρίας Δούρου είναι να «εξάγονται» τα σκουπίδια της Αττικής στην Κίνα, όπου όπως εξήγησε, υπάρχουν ειδικά εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων. Στο ερώτημα πώς θα μεταφέρονται ως εκεί, η απάντηση ήταν «με δεξαμενόπλοια»!

Προς το παρόν τουλάχιστον, η κυρία Δούρου φαίνεται πως πείστηκε από τους συνεργάτες της να αναβάλλει τουλάχιστον το σχέδιο αυτό, ώστε να εξεταστούν διεξοδικά όλες οι παράμετροι και να οργανωθεί πλήρως. Έτσι, και αυτή την εβδομάδα οι ΧΥΤΑ της Αττικής λειτουργούν κανονικά και τα σκουπίδια μαζεύονται εκεί.

Άραγε η κυρία Δούρου έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο, το οποίο ίσως γίνει γνωστό περίπου στα μέσα Οκτωβρίου;

Ίσως θα έπρεπε να γνωρίζει η Ρένα Δούρου, ότι κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν τα σκουπίδια τους με τραίνα στη Σουηδία και όχι με… lear jet!

Αλλά το πιο περίεργο είναι ότι, ενώ η Ελλάδα ετοιμάζεται να γίνει χώρος υποδοχής στερεών αποβλήτων και μάλιστα επί 25ετία (μετά από το αμέριστο ενδιαφέρον του ΟΛΠ και του περιβόητου διαγωνισμού του), η Περιφέρεια θα στέλνει τα σκουπίδια της με δεξαμενόπλοια στην Κίνα!

Κάτι θα συμβαίνει… Οι «συμπτώσεις» είναι πολλές.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: