Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκατοντάδες παιδιά του Πειραιά ξεκαλοκαιριάζουν με παρέα την ΚΟΔΕΠ

Χωρίς κατηγορία στις 09/07/2015

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το δημοτικό καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 6-14 ετών,  που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά ΚΟΔΕΠ).

Σήμερα, Πέμπτη 9/7, το πρωί στο Ράλλειο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο, όπου διεξάγεται το καλοκαιρινό πρόγραμμα, βρέθηκαν η Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας στους αγώνες νέων Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου και ο πρωταθλητής Κωπηλασίας Βασίλης Αγγελόπουλος, όπου πραγματοποίησαν εργομετρικό έλεγχο στα παιδιά, με στόχο να ανακαλύψουν τις δεξιότητες τους  στην κωπηλασία.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα χωρίζεται σε τρεις περιόδους ανά δεκαπενθήμερο. Σε κάθε περίοδο συμμετέχουν 150 παιδιά, τα οποία γυμνάζονται, απασχολούνται δημιουργικά και διασκεδάζουν. Τα ημερήσια μαθήματα περιλαμβάνουν χοροκίνηση, χειροτεχνία, γυμναστική, μπάσκετ, μαθήματα καράτε.

Επιπλέον η ΚΟΔΕΠ διοργανώνει επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία και την επιμόρφωση των παιδιών.

Τα παιδιά έχουν ήδη επισκεφθεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Γουλανδρή, αλλά και το αθλητικό κέντρο του  Άγιου Κοσμά για αθλοπαιδιές. Σύντομα θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και άλλα αξιοθέατα της πόλης.

Η πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ Κορίνα Λαουλάκου, είπε:

«Τα παιδιά του Πειραιά ψυχαγωγούνται και έρχονται σε επαφή με τα αγαπημένα τους αθλήματα, μέσα από το καλοκαιρινό πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης της ΚΟΔΕΠ. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά, να κοινωνικοποιούνται, να κάνουν φίλους, να διασκεδάζουν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος. Η ΚΟΔΕΠ πέρα από τον κοινωνικό ρόλο που επιτελεί σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα που έχουν ως στόχο να δώσουν χαρά και χαμόγελα στα παιδιά μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: