Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με εκατό “εξάχορδες” το μοναδικό Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (18-20/12)

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/10/2015

Και μεγάλα ονόματα

Το  ιστορικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, διεξάγεται και πάλι, 18-20 Δεκεμβρίου, στον Βόλο. Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Την καλλιτεχνική  διεύθυνση  θα έχει  ο Βολιώτης συνθέτης, σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Γιώργος Φουντούλης (φωτό) επίσημος  προσκεκλημένος  του φεστιβάλ, θα είναι ο δάσκαλος της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης, ο οποίος στην εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ, θα διευθύνει την νεοϊδρυθείσα, Κιθαριστική Ορχήστρα Θεσσαλίας, αποτελούμενη από 100 κιθαριστές από όλη την Θεσσαλία.

Σολίστ σε αυτή την μοναδική παραγωγή για κιθαριστικό φεστιβάλ, θα είναι ο διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, Στέλιος Γκόλγκαρης και ο διεθνούς φήμης σολίστ Μιχάλης Σουρβίνος.

Θα συμμετάσχουν ως προσκεκλημένοι 35 κορυφαίοι παιδαγωγοί και σολίστ της κιθάρας, ενώ εκτός της Κιθαριστικής Ορχήστρας Θεσσαλίας, συναυλία θα δώσει και το εξαιρετικό μουσικό σύνολο Artguitaristas, υπό την διεύθυνση του μαέστρου και συνθέτη Πέτρου Ρίστα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: