Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση βράβευσης ιδρύματος Λασκαρίδη για τις δωρεές του

Χωρίς κατηγορία στις 20/12/2014

Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/12 εκδήλωση βράβευσης του Πάνου Λασκαρίδη και του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», για τη δωρεά της γενικής επισκευής του ΠΛΣ 133 Ηγουμενίτσας και του ΠΑΘ 050, στην Ακτή Ξαβέρη.

Το ΠΛΣ 133 το οποίο υπάγεται στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μεταφέρθηκε αρχές Νοεμβρίου του 2014 στις εγκαταστάσεις της ιδιωτικής εταιρείας “Gemcat” στο Σχιστό, όπου, με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εκτελέσθηκαν εργασίες ναυπηγικού τομέα, μηχανολογικού τομέα, ηλεκτρονικού-ηλεκτρολογικού τομέα, καθώς και εργασίες πυροσβεστικού τομέα.

varvitiotis_laskaridisΚατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνομίλησε με τα στελέχη του πληρώματος του πλοίου και του σκάφους, ενώ επιθεώρησε το νέο πλοίο που πρόκειται να ανακατασκευάσει το ίδρυμα “Αικατερίνη Λασκαρίδη”.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο πλοίο ανοικτής θαλάσσης ήταν επί πολλά χρόνια παροπλισμένο και μετά τη νέα δωρεά του ιδρύματος πρόκειται να τεθεί σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έως το τέλος του χρόνου. Η ενσωμάτωση του πλοίου στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Λιμενικού Σώματος το επόμενο έτος αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην επιτήρηση των συνόρων στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά:

«Επανεντάσσουμε στη δύναμη του Λιμενικού Σώματος ένα ταχύπλοο σκάφος, το οποίο υπήρξε δωρεά του ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη και το οποίο με δικές του δαπάνες επισκευάστηκε.

Παράλληλα, επισκευάζεται και ένα παλιό σκάφος, το οποίο ανήκε στο ΣΔΟΕ και το οποίο βρίσκεται παροπλισμένο εδώ και περίπου 10 χρόνια, χωρίς να συμμετέχει σε επιχειρήσεις, πάλι με δαπάνες του ιδρύματος Λασκαρίδη.

Για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος στην αντιμετώπιση των πολλαπλών κινδύνων, είτε παράνομη μετανάστευση, είτε ναρκωτικά, είτε λαθρεμπόριο η Ναυτιλιακή Κοινότητα έχει συνδράμει πάρα πολύ. Και θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα «Αικατερίνη Λασκαρίδη» γιατί με αυτήν τους την προσφορά ουσιαστικά μας αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές μας δυνατότητες.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο κόσμος της Ναυτιλίας αγκαλιάζει τις προσπάθειες που γίνονται από το Λιμενικό Σώμα, τις στηρίζει και εμείς οφείλουμε να ανταποδώσουμε μεγιστοποιώντας την αποτελεσματικότητά μας

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: