Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς τίμησε τη μνήμη του Εθνάρχη Ελ. Βενιζέλου

Χωρίς κατηγορία στις 14/04/2019

Εκδήλωση τιμής από την ‘Ομόνοια’ στον ανδριάντα του για τα 83χρονα του θάνατό του

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 83 χρόνια από τον θάνατο του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά “Η Ομόνοια”, μπροστά από τον ανδριάντα του, στην πλατεία Κοραή.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Πειραιά και από εκπροσώπους δεκάδων σωματείων και φορέων του Πειραιά. Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια της Κρήτης από συγκροτήματα της “Ομόνοιας”.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η πόλη του Πειραιά και οι Κρήτες του Πειραιά τιμούμε σήμερα έναν από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, με αφορμή τη συμπλήρωση 83 ετών από τον θάνατό του.

Ήταν ένας πολιτικός με διεθνή ακτινοβολία που κατόρθωσε να κερδίσει την αναγνώριση από τους σύγχρονούς του ηγέτες, παρότι κυβερνούσε ένα μικρό και με πολλά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα κράτος όπως ήταν τότε  η  Ελλάδα. Ήταν πρωτοπόρος και οραματιστής, με ένα τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο στην εκπαίδευση, στο αγροτικό, στους τομείς της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Τιμούμε τον μεγάλο Κρητικό ηγέτη, ο οποίος διατηρούσε στενότατες σχέσεις με τον Πειραιά και θεωρούσε την πόλη μας δεύτερη πατρίδα του. Οι Πειραιώτες είχαν την τύχη να εκπροσωπούνται στην Βουλή για περίπου μια δεκαετία από αυτόν τον μεγάλο πολιτικό άνδρα, που έμελλε να γίνει 7 φορές Πρωθυπουργός της Ελλ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: