Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδηλώσεις για την 78η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς

ΕΛΛΑΔΑ στις 02/03/2022

Πραγματοποιούνται την Τετάρτη 9/3 από τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ομιλία του δρ. Ιστορίας Μάνου Αυγερίδη και ιστορικό ντοκιμαντέρ

|> Εκδηλώσεις Μνήμης για την Επέτειο της Μάχης της Κοκκινιάς, που έγινε στις 6, 7 και 8 Μαρτίου του 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Δαβάκη στο Μνημείο Μάχης της Κοκκινιάς. Μία ώρα μετά στην αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος), ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με τη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς και το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, τιμούν την 78η επέτειο από τη Μάχη της Κοκκινιάς και διοργανώνουν εκδήλωση ιστορικού περιεχομένου με τίτλο: “Δια πυρός και σιδήρου: Προσφυγιά / Κατοχή / Αντίσταση / Μεταπολεμική Ελλάδα“,  με ομιλητή τον δρ. Ιστορίας ΕΚΠΑ Μάνος Αυγερίδης, που είναι και επιστημονικός συνεργάτης ΑΣΚΙ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ “Μια μεγάλη περιπέτεια. Η αναγνώριση της Εθνικής Αντίστασης 1944-2006“.Το σενάριο υπογράφουν οι: Μάγδα Φυτιλή, Μάνος Αυγερίδης, Ελένη Κούκη και τη σκηνοθεσία ο Τάσος Γκινοσάτης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απάντηση