Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδηλώσεις μνήμης από την Περιφέρεια για τους Έλληνες Εβραίους – θύματα ναζισμού

ΕΛΛΑΔΑ στις 27/01/2023

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ολοκαυτώματος στην Αθήνα, παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας – Εκδήλωση στο Μέγαρο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Τ/Π |> Σε κλίμα συγκίνησης και με κάθε επισημότητα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων στο μνημείο ολοκαυτώματος κατέθεσαν στεφάνια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών Α. Ταραμπουλούς κ.ά.

Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου, του πρέσβη του Ισραήλ Νόαμ Κατς, του πρέσβη των ΗΠΑ Τζωρτζ Τσούνη, των βουλευτών Όλγας Κεφαλογιάννη και Νίκου Φίλη, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Γ. Δημόπουλου, του προέδρου του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Μ. Μάτσα, μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας, εκπροσώπων της στρατιωτικής, πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας, κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με αφορμή την εκδήλωση ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Η Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος είναι ένας διαρκής συναγερμός για το πού μπορεί να οδηγηθεί η ανθρωπότητα όταν εκλείπουν θεμελιώδεις ηθικές αξίες. Χρέος μας να δώσουμε με όλη μας τη δύναμη την καθημερινή πάλη απέναντι στο σκοτάδι, αλλά και την υπόσχεση ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ να επικρατήσει ξανά μια τέτοια κτηνωδία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η νίκη της ανθρωπότητας απέναντι σε κάθε μορφής αυταρχισμό, σε κάθε ιδεολογία που επιχειρεί την εκμηδένιση της ανθρώπινης ύπαρξης, ξεκινά πρώτα από μέσα μας.

Αποτελεί ατομική μας ευθύνη και οφείλουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να δίνουμε τη συνεχή μάχη απέναντι στο κακό. Η θυσία των εκατομμυρίων Εβραίων θα μας θυμίζει πάντα αυτό το καθήκον. Η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών συνεργάζονται στενά προκειμένου να κρατήσουν άσβεστη τη μνήμη των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εξ άλλου, χθες πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Π. Πικραμμένος, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζωρτζ Τσούνης, ο πρέσβης της Γερμανίας Ερνστ Ράιχελ, ο πρέσβης του Ισραήλ Νόαμ Κατς, η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κ. Χατζηδάκης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, οι Βουλευτές Όλγα Κεφαλογιάννη, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιώργος Κουμουτσάκος κ.ά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: