Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεργασία VANOS με TÜV για Ασφάλεια, Υγεία στην Εργασία

FLASH στις 10/03/2021

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σημαντικά / επίκαιρα θέματα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα νέα δεδομένα λόγω covid-19

|> Μια σειρά νέων προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας στην εργασία διοργανώνουν και υλοποιούν από κοινού η εταιρεία παροχής υπηρεσιών στη ναυτιλία, αλλά και στην ευρύτερη βιομηχανία, VANOS S.A. και η TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Σκοπός των νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνουν από κοινού η VANOS S.A. και η TÜV HELLAS είναι η ενημέρωση των συμμετεχόντων για εξαιρετικά σημαντικά και επίκαιρα θέματα, που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων.

Τα εν λόγω προγράμματα, τα οποία λαμβάνουν υπ΄όψιν τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού, απευθύνονται σε στελέχη που σχεδιάζουν και υλοποιούν τις πολιτικές Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Επιπλέον, τα σεμινάρια απευθύνονται και σε κάθε ελεύθερο επαγγελματία ή εργαζόμενο που θεωρεί την Υγεία και την Ασφάλεια ευκαιρία βιώσιμης ανάπτυξης και όχι απλώς μια κανονιστική υποχρέωση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα προγράμματα είναι αυτοτελή, αλλά λειτουργούν και ως σύνολο.

Ο πρώτος κύκλος προγραμμάτων έχει ήδη ανακοινωθεί, εγκαινιάζοντας μια νέα και δυναμική συνεργασία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες των δύο εταιρειών.

Τα πρώτα προγράμματα που προσφέρονται στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας είναι:

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας στους χώρους υγείας – Νέα εποχή, νέες προκλήσεις και δυνατότητες
  • Οι νέες προκλήσεις για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στη μετά Covid εποχή
  • Μέσα Ατομικής Προστασίας για ένα εργατικό δυναμικό που αλλάζει
  • Ηλεκτροσυγκόλληση: Προστασία και Παραγωγικότητα
  • Πρόσβαση – εργασία – διάσωση σε/από περιορισμένο χώρο
  • Η σημασία της επιβεβαίωσης εφαρμογής σε ΜΑΠ
  • Πρόσβαση και εργασία σε ύψος: Επιλογή, χρήση και επιθεώρηση εξοπλισμού
  • Αποτελεσματική εκπαίδευση εργαζομένων σε θέματα υγείας – ασφάλειας
  • Δημόσια υγεία, βιομηχανική υγιεινή, υγεία και ασφάλεια στην εργασία

> Αναλυτικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΔΩ

Υπεύθυνος για τη σχεδίαση και βασικός εισηγητής στον κύκλο των παραπάνω θεματικών είναι ο Θεόφιλος Κουρούνης, χημικός μηχανικός και διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της ΒΑΝΟΣ Α.Ε.

Σχετικά με τη ΒΑΝΟΣ Α.Ε.

Η ΒΑΝΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1929 και σήμερα είναι ένας από τους πλέον δυναμικούς και ενεργούς οργανισμούς παγκοσμίως στους τομείς ναυτιλίας, βιομηχανίας, στρατού και πολιτικής προστασίας, με έδρα την Ελλάδα. Διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις έκτασης 12.500 τ.μ. στην καρδιά του Πειραιά, ενώ απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζομένους.

Η Στεφανία Μονάχου, υπεύθυνη Ποιότητας, Υγείας και Ασφάλειας της ΒΑΝΟΣ Α.Ε., δηλώνει: «Για την εταιρεία μας, η Υγεία και η Ασφάλεια στην εργασία αποτελούν στρατηγικής σημασίας αξίες, γι’ αυτό και δεν μένουμε μόνο στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ΜΑΠ από τους σημαντικότερους κατασκευαστές παγκοσμίως, αλλά προχωράμε στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ουσιαστικών υποστηρικτικών υπηρεσιών, που προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε υπεύθυνο υγείας – ασφάλειας, σε κάθε επιχείρηση. Από την εκπαίδευση εργαζομένων γύρω από τους κινδύνους και τη χρήση ΜΑΠ, στην ειδική εκπαίδευση εξειδικευμένων στελεχών, μέχρι την επιβεβαίωση της εφαρμογής, αλλάζουμε τα δεδομένα στην αγορά».

Σχετικά με την TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Η TÜV HELLAS (TÜV NORD) είναι οργανισμός Επιθεώρησης, Πιστοποίησης και Εκπαίδευσης, μέλος του γερμανικού ομίλου TÜV NORD GROUP. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987, παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, στους τομείς της Τεχνολογίας, της Ποιότητας, της Ασφάλειας, της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Μέχρι σήμερα έχει πιστοποιήσει περισσότερα από 10.000 Συστήματα Ποιότητας και παρέχει πιστοποιητικά με διεθνή αναγνώριση, που αποτελούν διαβατήριο εγκυρότητας στις διεθνείς αγορές.

Η Κονδυλία Κοντογιάννη, διευθύντρια Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας της TÜV HELLAS (TÜV NORD), ανέφερε ότι «η σημασία της υγείας και της ασφάλειας της εργασίας ήταν ανέκαθεν κεφαλαιώδης, γίνεται όμως ακόμη πιο επιτακτική εν μέσω πανδημίας. Και η ενημέρωση και η εκπαίδευση των υπευθύνων είναι απαραίτητες, ώστε αφενός μεν να τηρούνται οι προβλέψεις του νόμου, αφετέρου δε να εξασφαλίζονται η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: