Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ευρωπαϊκή θαλάσσια πολιτική από το ΕΚΠΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 25/04/2016

Τριάντα υποτροφίες δωρεάν!

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική (Κωδ. ΕΠ 102/2015)» και προκηρύσσει διαγωνισμό για 30 υποτροφίες δωρεάν συμμετοχής σε αυτό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εργαζόμενους και πτυχιούχους (ή φοιτητές) που θέλουν να επεκτείνουν τις γνώσεις και τις επαγγελματικές τους ικανότητες στα παρακάτω πεδία και στον τομέα της χάραξης μιας σύγχρονης θαλάσσιας πολιτικής για την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο.

Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται μετά από αξιολόγηση των φακέλων τους, δηλαδή των πανεπιστημιακών τους προσόντων, της συνάφειας των σπουδών τους και τυχόν εμπειρίας τους στο αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος. Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν με επιτυχία το πρόγραμμα, λαμβάνουν Πιστοποιητικό (Certificate) επιτυχούς συμμετοχής.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου «Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση σε τομείς-κλειδιά για την ανάκαμψη της Ελλάδας: αγροτική παραγωγή, τουρισμός, θαλάσσια πολιτική», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΕΚΠΑ. Επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής Γιάννης Βαληνάκης, ενώ την εποπτεία του συγκεκριμένου σεμιναριακού κύκλου έχει η δρ. Μαρίνα Σκορδέλη.

Απαιτήσεις προγράμματος

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανταποκριθούν στις παρακάτω απαιτήσεις:

  • να παρακολουθήσουν συστηματικά τις ενότητες του σεμιναρίου
  • να συμμετέχουν ενεργά, υπό την επίβλεψη των συντονιστών του Προγράμματος
  • να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην Επιστημονική Ημερίδα.

 

Επιστημονική Ημερίδα

Η Ημερίδα θα αποτελέσει το επιστέγασμα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος και θα δώσει τη δυνατότητα για τη συνολική εξέταση του αντικειμένου του από πανεπιστημιακούς, τεχνοκράτες και πολιτικούς σε ευρύτερους και πιο εξειδικευμένους τομείς.

Ερευνητικές δυνατότητες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος, προσφέρεται η δυνατότητα για την εκπόνηση ερευνητικής εργασίας σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και εφόσον το προτεινόμενο θέμα εντάσσεται στα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Κέντρου. Οι εργασίες που θα κριθούν κατάλληλες θα δημοσιευθούν, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου του Κέντρου.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων

Για την υποβολή υποψηφιοτήτων, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση της Αίτησης Συμμετοχής και η ηλεκτρονική αποστολή της στη διεύθυνση jmcenter-athens@pspa.uoa.gr μέχρι και την Παρασκευή 6/5/2016.

 

Στοιχεία Διεξαγωγής

 

Περίοδος: Μάιος-Ιούνιος 2016
Ώρες διεξαγωγής: Κάθε Τετάρτη 16:00 – 19:00
Τόπος διεξαγωγής: Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet (Κλεομένους 22 Α/ Είσοδος και από Δεινοκράτους 27 – Λυκαβηττός, 5ος όροφος)
Επικοινωνία: 210.72.20.508 – jmcenter-athens@pspa.uoa.gr
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Κα Ελίζα Κωνσταντινίδη

 

Θεματικές Ενότητες

 

Ενότητες Ημερομηνία Τίτλος
1 18/5/2016 Ευρωπαϊκή Θαλάσσια Πολιτική
2 25/5/2016 Θαλάσσιες Μεταφορές – Ναυτιλία
3 1/6/2016 Θαλάσσιοι Πόροι: Ενέργεια και ΑΟΖ
4 8/6/2016 Θαλάσσιος Τουρισμός
5 15/6/2016 Θαλάσσια Ασφάλεια

 

6 22/6/2016 Επιστημονική Ημερίδα (Workshop)

Απάντηση