Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε 65 νέους διπλωμάτες, από το Λιμενικό Σώμα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 12/06/2015

Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη 65 νέων διπλωματών από  διαφορετικές χώρες του κόσμου, στο αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο συμμετοχής σε εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους διπλωμάτες, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Μελετών Εξωτερικής Πολιτικής (Global Diplomatic Forum), προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο του υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα επελέγη, για τη διεξαγωγή του υπ’ όψιν σεμιναρίου, λόγω των σημαντικών εξελίξεων και επίκαιρων ζητημάτων που την απασχολούν, όχι μόνο στο πεδίο των εσωτερικών πολιτικών και οικονομικών θεμάτων, αλλά και σε τομείς απτόμενους διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων, όπως για παράδειγμα η ραγδαία αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Τους νέους διπλωμάτες καλωσόρισε ο αν. υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ποικιλόμορφες προκλήσεις που καλείται το υπουργείο αρχηγείο Λιμενικού Σώματος– Ελληνικής Ακτοφυλακής να αντιμετωπίσει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του στο θαλάσσιο χώρο.

Ειδικότερα, ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε τη σημασία της ναυτιλίας για το παγκόσμιο εμπόριο, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ισόρροπη ανάπτυξη των οικονομικών δραστηριοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τη θάλασσα για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό το οποίο χαρακτήρισε ως ευρωπαϊκό ζήτημα, τονίζοντας την αναγκαιότητα ολοκληρωμένης προσέγγισής του από την ΕΕ.

 

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σεμιναρίου οι νέοι διπλωμάτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση από τους:

Τον διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης υποναύαρχο ΛΣ Ιωάννη Καραγεωργόπουλο επί θεμάτων επιχειρησιακής δραστηριοποίησης του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με έμφαση στις προσπάθειες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για την αντιμετώπιση του φαινομένου της μετανάστευσης,  για την εξάρθρωση των οργανωμένων δικτύων διακίνησης προσώπων, για την προστασία των ελληνικών και κοινών ευρωπαϊκών συνόρων καθώς και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Τον διευθυντή Ποντοπόρου Ναυτιλίας πλοίαρχο ΛΣ Αγησίλαο Αναστασάκο, επί θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας της συνεισφοράς της ελληνικής ναυτιλίας στην εθνική οικονομία, επίκαιρα θέματα και προτεραιότητες της Ελληνικής Ναυτιλιακής Πολιτικής, με έμφαση στη λήψη αποφάσεων από τον ΙΜΟ, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις του ναυτιλιακού οικονομικού περιβάλλοντος.

Τον Γρηγόριο Αποστόλου, επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου του FRONTEX στον Πειραιά, επί θεμάτων του Οργανισμού καθώς και επί των επιμέρους δράσεων του εν λόγω Γραφείου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: