Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκπλειστηριάζεται ημιυπόγειο 43 τ.μ. στου Γκύζη, για χρέη 15.530,85 ευρώ προς το Δημόσιο!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 03/12/2017

Μαξίμου, τ΄ακούς;

|> Στέλιος Κοπανίδης

|> Άτεγκτη στάση απέναντι στις κοινωνικές αντιδράσεις για τους πλειστηριασμούς υιοθετεί η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου εκδηλώνεται έντονη ανησυχία για ακραίες συγκρούσεις, όπως αυτές που εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με την αστυνομία να επιδίδεται, κατόπιν βεβαίως κυβερνητικής εντολής, σε εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ υπήρξαν και πολλοί τραυματισμοί αλληλέγγυων πολιτών. Η κυβέρνηση επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα, που εξελίσσεται σε μέγα κοινωνικό πρόβλημα, επιδεικνύοντας ανενδοίαστη άρνηση της πραγματικότητας.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό», επισημαίνεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης και τονίζεται: «Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ».

Η ανακοίνωση, μάλιστα, αυτή στρεφόταν ευθέως κατά της εφημερίδας «Τα Νέα» που δημοσιοποίησαν λίστα με εκπλειστηριαζόμενα σπίτια αδυνάτων. Μακρά η λίστα της εφημερίδας… Ο «Τύπος Πειραιώς» και ο γράφων, από την πλευρά τους, βρήκαν μια εξόφθαλμη περίπτωση της κρατικής αμετροέπειας και την αναδεικνύουν.

Πρόκειται για το σπίτι της συναδέλφου Ζάνας Μ., το οποίο εκπλειστηριάζεται, για οφειλές της που προέρχονται από την αδυναμία τής μη καταβολής ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος. Το ποσό που οφείλει είναι περίπου 10.000 ευρώ, το οποίο με τους τόκους και τις προσαυξήσεις ανέρχεται σε 15.530,85 ευρώ. Το… σπίτι-βίλα της συγκεκριμένης είναι ημιυπόγειο, 43 τετραγωνικών και βρίσκεται στο «κοσμοπολίτικο» Γκύζη. Η εντολή κατάσχεσης εκδόθηκε από την ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών. Αυτό, λοιπόν, το φτωχικό ημιυπόγειο, πρώτη κατοικία μάλιστα, θεωρείται από την κυβέρνηση «βίλα με πισίνα» και η ιδιοκτήτριά του, μια γυναίκα του καθημερινού μόχθου, «λαμόγιο» της οικονομικής ελίτ.

Η Ζάνα, ασφαλώς, δεν είναι η μοναδική περίπτωση που προσκρούει στο κρατικό τέρας. Ούτε είναι η πρώτη -και δυστυχώς ούτε η τελευταία- που αντιμετωπίζει την κρατική αναλγησία. Το σύνθημα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν κυβέρνησης «ΚαΝΕνα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» έχει αντικατασταθεί με «ΚαΘΕνα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», ιδιώτη, στο ίδιο το κράτος, που έχει γίνει τιμωρός και δυνάστης των πολιτών του. Ένα κράτος τυφλό που στραγγαλίζει την υγιή και έντιμη επιχειρηματικότητα, που επιτρέπει την υιοθέτηση μεσαιωνικών εργασιακών σχέσεων, που αδυνατεί να τιθασεύσει το τέρας της ανεργίας που μαστίζει την κοινωνία, που διώχνει τα παιδιά του -το μέλλον του- από την ίδια τους τη χώρα. Ένα κράτος-Προκρούστης που τοποθετεί στη μαρτυρική του κλίνη αδιακρίτως δικαίους και αδίκους.

Αυτό το κράτος καταδιώκει τις Ζάνες της Ελλάδας. Ποτέ, άλλοτε, οι πολίτες αυτής της χώρας δεν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τέτοιον διωγμό, πλην των χρόνων που ακολούθησαν μετά τη γερμανική κατοχή και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τότε που σπίτια, κτήματα και χωράφια πέρασαν, αντί πινακίου φακής, στα χέρια των σκοτεινών συνεργατών των Ναζί. Τέτοιες εποχές, δυστυχώς, βιώνει η χώρα. Όσο για τον κύριο πρωθυπουργό που, σύμφωνα με δήλωσή του, βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα, μάλλον θα τα είδε σε κάποια σύσκεψη του Υπουργικού του Συμβουλίου…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: