Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκπτώσεις στα ναύλα λόγω δημοψηφίσματος

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 03/07/2015

«Εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, όσων θα ταξιδέψουν για το δημοψήφισμα»
Ειδική έκπτωση στους εκλογικούς αντιπροσώπους, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους εκλογείς, που πρόκειται να ταξιδέψουν προς και από τα νησιά, για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, αποδέχτηκαν να χορηγήσουν οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις.

Το ύψος της έκπτωσης καθορίστηκε από τις ίδιες τις επιχειρήσεις, μετά από πρόσκληση του αν. υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα προς τις ενώσεις των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, με βάση τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκου Βούτση.

Μέχρι τώρα,  έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση οι επιχειρήσεις: «Αιγαίον Πέλαγος», «Blue Star», «Dοdekanisos Seaways», «Hellenic Seaways», «Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού», «Κοινοπραξία Πορθμείων Σαλαμίνος», «Lane Sea Lines» και «Superfast Ferries».
Το ύψος της έκπτωσης που παρέχεται, είναι διαφορετικό για κάθε εταιρεία και κυμαίνεται από 20% έως 50%.

Εν τω μεταξύ από την Hellenic Seaways ανακοινώθηκε ότι παρέχεται έκπτωση 50% για τις μετακινήσεις των εκλογέων και 25% για αυτές των δικαστικών αντιπροσώπων με τα πλοία της εταιρείας.

Οι εκπτώσεις ισχύουν για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται από σήμερα Παρασκευή 3/7 έως και την Τετάρτη 8/7. Η χορηγούμενη έκπτωση ισχύει αποκλειστικά και μόνο για τις παραπάνω ημερομηνίες, ενώ τα εκπτωτικά εισιτήρια δεν τροποποιούνται ούτε ακυρώνονται.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης είναι η προσκόμιση από τους εκλογείς, των αποδεικτικών στοιχείων για το εκλογικό διαμέρισμα του δήμου που ψηφίζουν, όπως προκύπτουν από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τα εισιτήρια θα εκδίδονται από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά (Άστιγγος 6, πλατεία Καραϊσκάκη), καθώς και από τα κεντρικά πρακτορεία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: