Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελληνική αποστολή στο 13ο Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αστέγων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 25/08/2015

Για 8η χρονιά –όσες και οι συμμετοχές της ελληνικής ομάδας στη διοργάνωση– η Interamerican είναι αρωγός του αντιπροσωπευτικού για τη χώρα μας συγκροτήματος στο 13ο Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Αστέγων, καλύπτοντας ασφαλιστικά και eφέτος ως χορηγός την ελληνική αποστολή.

Η μεγάλη γιορτή, που αναδεικνύει το μήνυμα της κοινωνικής ισότητας και της αντιμετώπισης του ρατσισμού, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης ευπαθών ατόμων, θα φιλοξενηθεί στον Άμστερνταμ από τις 12 έως τις 19 Σεπτεμβρίου.

Αυτή τη σταθερή, ετήσια υποστήριξη προς τους Άστεγους στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έχει αναπτύξει, η Interamerican εγγράφει στο πλαίσιο του κοινωνικού σχεδίου “Πράξεις Ζωής”, οι οποίες έχουν ως απολήπτες άπορους, πρόσφυγες-μετανάστες και άτομα υπό απεξάρτηση από εθιστικές ουσίες. Αυτές οι κοινωνικές ομάδες αποτελούν, άλλωστε, και τη “δεξαμενή” επιλογής των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που απαρτίζουν την ελληνική ομάδα. Με αμιγώς κοινωνικά κριτήρια, προεπιλέγονται οι παίκτες που έχουν ξεκινήσει ήδη προπονήσεις και από του οποίους θα προκύψει η σύνθεση της αποστολής. Η ασφαλιστική κάλυψη, που παρέχει η εταιρεία, αφορά τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ταξιδιωτικό σκέλος.

interam Ethnikh Omada Astegwn2

Από τελετή έναρξης παλαιότερης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Αστέγων (Πολωνία, 2013)

Παράλληλα, η Interamerican έχει “υιοθετήσει”, με προστατευόμενη θέση τακτικής διανομής στα γραφεία της καθώς και με συνδρομητική υποστήριξη, το μηνιαίο περιοδικό δρόμου “σχεδία”, που πωλείται από άστεγους με στόχο την κοινωνική ένταξή τους και την εξασφάλιση ενός στοιχειώδους εισοδήματος.
Ο κοινωνικός θεσμός street soccer των Αστέγων, που στην Ελλάδα εκφράζεται μέσω της καμπάνιας “Γκολ στη Φτώχεια” και οφείλεται στην επιμονή και τις προσπάθειες των ανθρώπων της ΜΚΟ “Διογένης”, γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε όλο τον κόσμο. Στο φετινό παγκόσμιο κύπελλο, στο Άμστερνταμ, θα συμμετάσχουν 48 εθνικές ομάδες ανδρών και 16 γυναικών.

Η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στον 8ο όμιλο, στον προκριματικό γύρο, με τις ομάδες της Πολωνίας, της Αυστρίας, του Περού, της Βρετανίας και της Ζιμπάμπουε, όχι μόνο για τη διάκριση αλλά, κυρίως, για το μήνυμα της νίκης απέναντι στις δυσκολίες της ζωής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: