Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελληνικό “ΟΧΙ” στα τελεσίγραφα και τις γερμανικές προσβολές

ΕU στις 16/02/2015

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού» τονίζεται στην απάντηση του Μαξίμου στα όσα συνέβησαν στο Eurogroup. Και επισημαίνεται:
«Τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους.
Το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

Εξ άλλου, κυβερνητικά στελέχη έλεγαν ότι “το τελεσίγραφο του Eurogoup πίσω από το οποίο κρύβεται το Βερολίνο δεν μπορεί να γίνει δεκτό”. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα το απορρίψουν αμέσως ή δεχθούν την εβδομάδα παράτασης στο διάστημα της οποίας θα υπάρξουν μεσολαβήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και άλλους υπουργούς του. H πρώτη απάντηση δόθηκε από τον Πάνο Καμμένο με ανάρτηση στο Twitter, όπου έγραψε:
Δεν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: