Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΑΗΕΡΑ – ΑΗΙ και αμερικανο-εβραϊκές οργανώσεις για τον ελληνικό τουρισμό

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 18/01/2016

Επίσκεψη στην Αθήνα

Ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης και η αν. υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων “American Hellenic Institute” (AHI) και “American Hellenic Progressive Association” (AHEPA) και των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων “B’nai B’rith” και “Conferenceof Presidents of Major American Jewish Organisations”, οι οποίοι πραγματοποιούν τη δεύτερη κοινή επίσκεψή τους στην Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.

Ο Γιώργος Σταθάκης παρουσίασε τον οδικό χάρτη που ακολουθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή στην ανάπτυξη, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση του μορφωμένου ανθρώπινου δυναμικού, στη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και στην ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Αναφέρθηκε επίσης στις αλλαγές που προωθούνται για την διευκόλυνση των εγχώριων και ξένων επενδύσεων – όπως η παροχή σταθερού φορολογικού πλαισίου για επτά χρόνια, η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων κλπ.

Η Έλενα Κουντουρά μίλησε για την ανοδική πορεία του τουριστικού κλάδου παρά τους περιορισμούς εφέτος το καλοκαίρι και τόνισε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενισχυθεί η διείσδυση της Ελλάδας ως τουριστικός προορισμός στις αγορές των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων δήλωσαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν την επενδυτική προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνοντας το κοινό στις χώρες τους και διατηρώντας μια ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή βοήθειας όπου και όποτε αυτό παραστεί αναγκαίο.

Απάντηση