Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη σπουδαστών του IMO στο υπουργείο Ναυτιλίας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 09/03/2019

Ενημέρωση για σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης και  για γενικότερα ζητήματα ναυτιλιακής πολιτικής

|> Πραγματοποιήθηκε προχθές επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 28 σπουδαστών του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Πανεπιστημίου του ΙΜΟ (Malmo, Sweden) καθώς και ενός συνοδού καθηγητή του εν λόγω Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του ετήσιου εκπαιδευτικού τους ταξιδιού στην Ελλάδα, διάρκειας μίας εβδομάδας.

Η επίσκεψη, κατά την πρώτη ημέρα της, περιελάμβανε φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σύστημα ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, να ενημερωθούν για γενικότερα ζητήματα ναυτιλιακής πολιτικής καθώς και για θέματα έρευνας και διάσωσης για τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον.

Την εν λόγω επίσκεψη των σπουδαστών χαιρέτησαν ο βοηθός διευθυντή Κλάδου Ναυτιλίας και διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αγησίλαος Αναστασάκος, καθώς και ο διευθυντής Εκπαίδευσης Ναυτικών, αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης.

Καθ’ όλο το υπόλοιπο διάστημα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις των σπουδαστών σε ναυτιλιακές εταιρίες καθώς και στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), με στόχο την επαφή των σπουδαστών με τον κόσμο της ελληνικής ναυτιλίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: