Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενημέρωση δημάρχων Πελοποννήσου για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ

ΕΛΛΑΔΑ στις 13/11/2015

Σήμερα στην Τρίπολη

Τους βασικούς άξονες του Νέου Αναπτυξιακού Πλαισίου και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020, ανέπτυξε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης (φωτό) στην ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τους δημάρχους και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007 – 2013, επισημαίνοντας πως στόχος είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κονδύλια των διαρθρωτικών ταμείων.

Αναφερόμενος στη δυναμική εκκίνηση της νέας προγραμματικής περιόδου ανέπτυξε τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τις νέες δράσεις παραπέμποντας στις προδημοσιεύσεις και ανέλυσε τους δύο πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το νέο ΕΣΠΑ: τον κοινωνικό και τον αναπτυξιακό. Επίσης τόνισε πως στην παρούσα χρονική περίοδο κεντρική αναπτυξιακή κατεύθυνση αποτελεί η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Σημείωσε πως η νέα προγραμματική περίοδος 2014 – 2020 θα εστιάζει σε μικρά και μεσαία έργα κοινωνικά χρήσιμα και με πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα μέσα από σχήματα νεανικής επιχειρηματικότητας και κοινωνικής οικονομίας. Στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να δοθεί έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία, στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα με έμφαση στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, καθώς επίσης και στα ζητήματα του κοινωνικού κράτους και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αντίστοιχων εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν εγκαινιάζοντας μια νέα κουλτούρα συνεργασίας και ενημέρωσης μεταξύ του Υπουργείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξ άλλου, τη Δευτέρα 16/11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η 1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στο «Hotel Divani Caravel».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: