Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενισχύεται η πολιτισμική συνεργασία τής Interamerican με την κίνηση “Διάζωμα”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/05/2016

Δηλώσεις Στ. Μπένου

Τη σχέση της με την Κίνηση Πολιτών «Διάζωμα» ενδυναμώνει η Interamerican, «ανοίγοντας την πόρτα» της Κίνησης και σε εργαζομένους της με την παροχή της σχέσης του φυσικού μέλους. Η εταιρεία, μέλος αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής πρωτοβουλίας από το 2013, στο πλαίσιο του εσωτερικού προγράμματος «Γνωριμία με την Κληρονομία μας» που έχει αναπτύξει για το ανθρώπινο δυναμικό της κατά την τελευταία τριετία με επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, προσφέρει σε ένα αριθμό εργαζομένων το προνόμιο του μέλους της Κίνησης «Διάζωμα». Κριτήριο επιλογής των προσώπων που έλαβαν τη συνδρομητική παροχή αποτέλεσε το έως σήμερα έμπρακτο ενδιαφέρον τους, ως μελών της εταιρικής πρωτοβουλίας ανάπτυξης του εθελοντισμού «Εθελοντές Ζωής», για τον Πολιτισμό.

Η Interamerican, παράλληλα, ολοκληρώνει φέτος την υποστηρικτική συμμετοχή της στο έργο μελέτης της περιβαλλοντικής ανάδειξης του χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου, ως χορηγός. Η εταιρεία αξιοποιεί τη συνάφεια του έργου με την επιχειρησιακή δραστηριότητά της στο τομέα της υγείας. Η συνολική προσέγγιση, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, περιλαμβάνει -εκτός του πολιτισμικού «εμβολιασμού» των εργαζομένων- την επικοινωνιακή ανάδειξη του Ασκληπιείου και την πρέσβευση της Κίνησης «Διάζωμα» στην επιχειρηματική κοινότητα, τη σύνδεση του τουριστικού ενδιαφέροντος για το Ασκληπιείο με την ταξιδιωτική ασφάλιση και ακόμη, τη συμβολή στη σύγχρονη λειτουργική του με υποστήριξη εκδηλώσεων.

Interam_Diazwma

Αναφερόμενος στη σύμπραξη με την Interamerican ο Σταύρος Μπένος (φωτό), πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Διάζωμα» δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά που μέρα με τη μέρα η οικογένεια του Διαζώματος μεγαλώνει. Τόσο τα εταιρικά, όσο και τα τακτικά μας μέλη είναι οι στυλοβάτες του σωματείου μας. Η Interamerican, ένα από τα πρώτα εταιρικά μέλη του Διαζώματος, δεν παύει να στηρίζει ενεργά την προσπάθεια μας. Επιπλέον, η συνεργασία μας αυτή προχωρεί ένα ακόμη βήμα, καθώς εργαζόμενοι στην εταιρεία γίνονται τώρα μέλη του σωματείου μας ως φυσικά πρόσωπα. Τους καλωσορίζουμε, λοιπόν, στην οικογένειά μας. Είμαστε υπερήφανοι που το έργο μας διαδίδεται και ολοένα και περισσότεροι πολίτες ψάχνουν τρόπους, μέσα από τον εθελοντισμό, να βοηθήσουν στην ανάδειξη και την προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς της χώρας μας».

Εκ μέρους της εταιρείας ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής εταιρικών σχέσεων και κοινωνικής υπευθυνότητας, επεσήμανε και κατά την πρόσφατη συνάντηση των εταιρικών μελών της Κίνησης στην Πάργα την αιτιώδη σχέση της Interamerican με το «Διάζωμα» και την κεφαλαιώδη αξία για την Ελλάδα που εκφράζει το πολυσχιδές έργο του σωματείου για την αποκατάσταση, διατήρηση, ανάδειξη και σύγχρονη λειτουργία των αρχαίων χωρών θέασης-ακρόασης, που αποτελούν ανεκτίμητο εθνικό πλούτο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: