Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στο υπουργείο Ναυτιλίας

Πλακιωτάκης: Να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τη δημοκρατία και για να διευρύνουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς

|> Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον αίθριο χώρο του κτιρίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η εκδήλωση εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του αρχιμανδρίτη  π. Νύφωνα Καπογιάννη, εκπροσώπου του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστα Κατσαφάδου, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναυάρχου ΛΣ Γιώργου Αλεξανδράκητου Α’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου ΛΣ Αλέξανδρου Τσελίκη και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου ΛΣ Αριστείδη Πανταζόγλου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε:

«Η επανάσταση του 1821 αποτελεί κορυφαία πράξη γενναιότητας και αυτοθυσίας για έναν λαό που με πενιχρά μέσα κατόρθωσε και πέτυχε μία σημαντική νίκη, απέναντι σε μία αυτοκρατορία, κατάφερε και πέτυχε κάτι το αδιανόητο. Τη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Σήμερα, κυρίες και κύριοι, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί τιμούμε τη μνήμη, την προσφορά όλων των προγόνων μας που υπηρέτησαν την πατρίδα μας και έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για την ελευθερία και την Εθνική Ανεξαρτησία.

Με αρετή και τόλμη, πρέπει όλοι μαζί να φτιάξουμε μία σύγχρονη Ελλάδα, μια Ελλάδα που θα συνδέει, τις ρίζες και την παράδοση, με το όραμα για ένα καλύτερο αύριο. Μια Ελλάδα, πού όπως τότε, έτσι και σήμερα, θα μείνει όρθια, απέναντι στους εχθρούς της, οικοδομώντας μια δημοκρατία, μια σύγχρονη Πατρίδα.

Χρέος μας, δεν είναι όμως μόνο να τιμούμε τους προγόνους μας, για τον υπέρτατο αγώνα τους. Χρέος μας είναι να παραμείνουμε πιστοί στις παρακαταθήκες τους και όπως οι εύζωνες, να φέρνουμε συνέχεια με δύναμη το πόδι στη γη, να ακούν οι πρόγονοί μας πως είμαστε ελεύθεροι και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για τη δημοκρατία, την ελευθερία, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να θωρακίσουμε την πατρίδα μας, να διευρύνουμε τους δημοκρατικούς μας θεσμούς, να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της χώρας μας. Χρόνια Πολλά σε όλους, ζήτω το Έθνος, ζήτω το ένδοξο 1821, ζήτω το Λιμενικό Σώμα».

Στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι της Βουλής, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, επίτιμοι αρχηγοί Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εκπρόσωποι ενώσεων Λ.Σ., η λοιπή στρατιωτική ηγεσία, πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου, καθώς και εκπρόσωποι των στρατιωτικών, αστυνομικών  και δικαστικών αρχών του Πειραιά και της ναυτιλιακής κοινότητας.

Τον επετειακό λόγο της ημέρας, εκφώνησε η πλοίαρχος Λ.Σ. Ειρήνη Αργύρη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: