Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Νέο “έμφραγμα” από τα έργα του Τραμ – Έκλεισαν βασικές οδικές αρτηρίες

Χωρίς κατηγορία στις 14/08/2016

Έως τις 15 Δεκεμβρίου

Και άλλο οδικό “έμφραγμα” υφίσταται από χθες ο Πειραιάς, λόγω εργασιών για επέκταση των γραμμών του περιβόητου Τραμ, το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 15 Δεκεμβρίου!

Όμως άσχετα με την χρησιμότητα του έργου ή όχι, όταν οι εργασίες για την εγκατάσταση του Τραμ, γίνονται με προτεραιότητα την όσο το δυνατόν μικρότερη ταλαιπωρία των πολιτών, τότε οι δράσεις είναι πιό… ανώδυνες! Το νέο “έμφραγμα” άρχισε να συμβαίνει σε μέρες που η πόλη έχει κάπως αραιώσει από κατοίκους και δεν υπάρχουν κυκλοφοριακές “απαιτήσεις”. Αλλά από τις 17 τρέχοντος και μετά… τι γίνεται;

Βέβαια, καλό θα ήταν ώστε η κατασκευάστρια εταιρεία και κάποιοι αρμόδιοι από τον δήμο Πειραιά, να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα την πορεία εκτέλεσης των έργων, διότι έχουν γίνει κάποια “κλεισίματα” δρόμων που θα μπορούσαν να μην ήταν τόσο μεγάλης διάρκειας. Δηλαδή, όταν κλείνει ένας δρόμος ή μέρος του, να αρχίζουν αμέσως οι εργασίες και όταν ολοκληρωθούν να παραδίδεται ή για κυκλοφορία ή για χώρος στάθμευσης. Αν κάπου παρεμβαίνει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, να ασκούνται πιέσεις για να δίνεται σύντομα μία λύση! Με δυό λόγια ας φροντίσουν ιθύνοντες και αρμόδιοι, να έχει έναν λιγότερο επώδυνο θάνατο στο κέντρο του Πειραιά…

τραμ-πειραιας-300x343

Λοιπόν, λόγω εκτέλεσης των εργασιών επέκτασης του τροχιόδρομου από χθες Σάββατο, υπάρχει προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου:

  • Στην αριστερή λωρίδα της οδού Εθνάρχου Μακαρίου, στο τμήμα της από την οδό Καραολή και Δημητρίου έως και τον κλάδο εξόδου της προς την οδό Μικράς Ασίας – ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.
  • Στην έξοδο της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη προς την οδό Ομηρίδου Σκυλίτση. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις: Γρηγορίου Λαμπράκη, δεξιά Πύλης, δεξιά Τζαβέλα και στη συνέχεια δεξιά στην Ομηρίδου Σκυλίτση.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται:

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση“.

Και όποιος δεν… είναι προσεκτικός και δεν… ακολουθεί την οδική σήμανση, τι θα συμβεί; Μάλλον ό,τι ακριβώς συμβαίνει σε όσους π.χ. “πατάνε” τους λεωφορειόδρομους, κυκλοφορούν στο αντίθετο ρεύμα, παρκάρουν όπου τους βολεύει ή γκαζώνουν πάνω στα πεζοδρόμια. Και τι τους συμβαίνει; Απλώς οι “αυθαίρετοι” συγχύζονται όταν τους γίνει κάποια παρατήρηση! Γι’ αυτό ας προσέχουν όσοι οδηγούν με βάση τον ΚΟΚ και ιδιαίτερα όσοι πεζοί κυκλοφορούν σε πεζοδρόμια. Ίσως και να κινδυνεύουν με… κλήση!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: