Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 14/10/2021

Επίσκεψη εκπροσώπων της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης στον ΟΛΕ, που τον χαρακτήρισαν “ακατέργαστo διαμάντι” και “κοιμώμενο γίγαντα”

|> Οι προοπτικές στενότερης συνεργασίας του Λιμένα Ελευσίνας με την Διεθνή Ναυτική Ένωση (ΔΝΕ) προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση της διεθνούς εμπορευματικής κίνησης μέσω της χρήσης των λιμενικών υποδομών στην Ελευσίνα, εξετάστηκαν κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του δσ της ΔΝΕ Αντώνης Βενιέρης, ο ταμίας του δσ της ΔΝΕ Κώστας Κρητικός και ο διευθυντής της Ένωσης Ανακρέων Ματαράγκας, στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας όπου έγιναν δεκτοί από τον διευθύνοντα σύμβουλο του οργανισμού Απόστολο Καμαρινάκη.

Κατά την συνάντηση εργασίας, ο κ. Καμαρινάκης αναφέρθηκε στην δυναμική των λιμενικών υποδομών Ελευσίνας που, όπως επεσήμανε, δραστηριοποιούνται συμπληρωματικά με τον Πειραιά και εξυπηρετούν το χύδην φορτίο, στο υπό εκπόνηση master plan του Λιμένα και κυρίως στον ρόλο του στον τομέα των συνδυασμένων εμπορευματικών μεταφορών και των Logistics εν όψει της σχεδιαζόμενης σύνδεσης με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και στις δυνατότητες ανάπτυξης ναυτιλίας μικρών αποστάσεων.

Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες για την αξιοποίηση της εμπορικής λειτουργίας του λιμένα με σκοπό τη μέγιστη δυνατή αλληλεπίδραση μεταξύ Αγοράς- Λιμένα για την προσέλκυση φορτίων”, ανέφερε ο κ. Καμαρινάκης υπογραμμίζοντας ότι “όλα τα θέματα σχετικά την λειτουργία του Λιμένα συζητούνται στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα με στόχο την βελτίωση των παρεχόμενων λιμενικών υπηρεσιών”.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΔΝΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την μέχρι σήμερα εξυπηρέτηση από τον ΟΛΕ επισημαίνοντας ότι “το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει μπει μία τάξη”. Παράλληλα δήλωσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία της Ένωσης “να αναπτυχθεί κι άλλο ο Λιμένας Ελευσίνας για την εξυπηρέτηση της διεθνούς αγοράς”.

Ο Λιμένας Ελευσίνας είναι ένα ‘ακατέργαστο διαμάντι’, ένας ‘κοιμώμενος γίγαντας’. Χρειάζεται μια μεγάλη επένδυση για να κάνει η Ελευσίνα το άλμα” ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας την πρόθεσή της Δ.Ν.Ε να συμμετέχει ενεργά στο προσεχές Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Ελευσίνας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: