Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Μητσοτάκη – Μιχαηλίδου στη βιομηχανία ‘’Ήλιος Μπαχαρικά’’

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/04/2024

Αφορμή ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός και η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

|> Στα Καμίνια και στις εγκαταστάσεις μιας από τις μακροβιότερες βιομηχανίες της χώρας που έχει υιοθετήσει από την 1η Ιανουαρίου την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, βρέθηκαν χθες το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αφορμή για την επίσκεψη στην ιστορική εταιρεία, στάθηκε η εφαρμογή από σήμερα 1η Απριλίου του νέου αυξημένου κατώτατου μισθού, που επηρεάζει άμεσα 560.000 εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με εργαζόμενους της βιομηχανίας, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Δόμνα Μιχαηλίδου περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ‘’Ήλιος Μπαχαρικά’’, από την πρόεδρο της εταιρείας Στέλλα Διαμαντοπούλου και συζήτησαν για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και πώς αυτή διευκολύνει τη λειτουργία της επιχείρησης προς όφελος των εργαζομένων.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

«Είναι μεγάλη χαρά να βρίσκομαι στην ιστορική βιομηχανία ‘’Ήλιος Μπαχαρικά’’, μία από τις πιο γνωστές οικογενειακές επιχειρήσεις όχι μόνο της πόλης μου, αλλά και ολόκληρης της χώρας που μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής και έχει κατακτήσει δεκάδες διακρίσεις και βραβεία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στόχος μας, να βελτιώνουμε διαρκώς και με κάθε μέσο το εργασιακό περιβάλλον της χώρας και να βρισκόμαστε δίπλα στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Απόδειξη, η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ δηλαδή είναι 30% υψηλότερος από τον κατώτατο μισθό του 2019. Το εξίσου σημαντικό είναι ότι σήμερα, σε σχέση με το 2019 το ποσοστό των συμπολιτών μας που εργάζεται με τον κατώτατο μισθό έχει μειωθεί στο 22% από 27% που ήταν το 2019. Αυτό αποτελεί μια κατάκτηση που επιβεβαιώνει την ορθότητα των πολιτικών μας. Και δεν σταματάμε εδώ. Την ίδια στιγμή η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας διαφυλάσσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και προστατεύει τις συνεπείς επιχειρήσεις. Εργαζόμαστε μεθοδικά για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας προς όφελος των συμπολιτών μας και της Εθνικής οικονομίας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: