Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίσκεψη Dombrovskis για ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας

ΕU στις 22/10/2015

Δήλωση Καρβούνη

Την Αθήνα πρόκειται να επισκεφθεί  στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Valdis Dombrovskis, αρμόδιος για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis επισκέπτεται την Ελλάδα ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, θα έχει τις παρακάτω συναντήσεις:

Την Δευτέρα 26/10, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη (ώρα 09.30) και αμέσως μετά με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 10.30, στο υΥπουργείο).

Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12.00).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα (ώρα 14.00, Μέγαρο Μαξίμου), ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με συνάντησηή του με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Κατρούγκαλο (ώρα 15.30).

Την Τρίτη 27/10, ο Valdis Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 09.30).
Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45).

Το πρόγραμμα του κ. Dombrovskis στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της ΕΕ, Valdis Dombrovskis, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

karvounisΣτην Επιτροπή Γιούνκερ, ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μια σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας: από την διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής Υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο Αντιπροέδρου της Κομισιόν αναδεικνύει την σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα μας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει την βέλτιστη δυνατή υλοποίηση τόσο των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: