Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίτιμος δρ. τουρκικού πανεπιστημίου ο Πατριάρχης

FLASH στις 12/02/2015

Με τον τίτλο του επιτίμου διδάκτορος της Κοινωνιολογίας τίμησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Πριν από ενάμισυ χρόνο ο κ. Βαρθολομαίος είχε ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου.

Σημειώνεται ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Σμύρνης έχει ανακηρύξει στο παρελθόν επίτιμους διδάκτορες του, τους πρώην προέδρους της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι.

Στην απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου τονίζεται ότι η απονομή του διδακτορικού τίτλου αποτελεί αναγνώριση της συμβολής και των υπηρεσιών του Οικουμενικού Πατριάρχη στην ανθρωπότητα και στην προαγωγή του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών.

Μετά την περιένδυση με την πανεπιστημιακή τήβενο και την παραλαβή του διδακτορικού διπλώματος ο κ. Βαρθολομαίος σε ομιλία του υπογράμμισε ότι το αντίδοτο στους πάσης φύσεως φονταμενταλισμούς είναι ο διάλογος.

Απευθυνόμενος προς τους φοιτητές είπε ότι κοιτάζοντάς τους αντλεί θάρρος και ελπίδα για το μέλλον. Παράλληλα, κάλεσε τους καθηγητές να εμπνεύσουν στους φοιτήτες τους πνεύμα ανοχής και ανεκτικότητας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: