Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. αναγορεύτηκε χθες ο Βασίλης Κορκίδης

FLASH στις 20/10/2016

Σε ειδική τελετή

Ως ένδειξη ύψιστης τιμής για την απαράμιλλη προσφορά του στο επιχειρηματικό «γίγνεσθαι» και τη διαχρονική στήριξή του στην ακαδημαϊκή κοινότητα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα, απονεμήθηκε στον πρόεδρο του ΕΒΕΠ & της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδη, από τον πρόεδρο του ιδρύματος, Λ. Βρυζίδη, η ακαδημαϊκή διάκριση του επίτιμου διδάκτορα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε τελετή που έγινε χθες Τετάρτη 19/10, στο συνεδριακό κέντρο του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, παρουσία του σεβασμιότατου μητροπολίτη Πειραιώς & Φαλήρου, Σεραφείμ, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη, του πρ. Προέδρου της Βουλής, Δ. Σιούφα, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα και πολλών άλλων επίσημων.

Στον χαιρετισμό του, ο σεβασμιότατος ανέφερε: «Το σύνθημα που χαρακτηρίζει τον κ. Βασίλειο Κορκίδη είναι το “επιχειρείν” μετ’ επιστημοσύνης, αλλά ταυτόχρονα και με ανθρωπιά. Στο πρόσωπό του βλέπουμε την αρετή, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη, καθώς είναι πρωτεργάτης στις δράσεις φιλευσπλαχνίας. Εύχομαι, να είναι πάντα μπροστάρης στους κοινωνικούς αγώνες και να αποβαίνει ένας φωτεινός φάρος ευγένειας και καλοσύνης για όλους μας».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Πρόκειται για έναν σπουδαίο Πειραιώτη, έναν δραστήριο δημόσιο άνδρα, που αφήνει το στίγμα του στη δημόσια ζωή του τόπου μας» μνημόνευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας πως «αγωνίζεται να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης του, αποτελεί πρότυπο της υγιούς επιχειρηματικότητας, με στόχο τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα, επηρεάζοντας ισχυρά και τους νέους ανθρώπους σε αυτή την κατεύθυνση».

Για την πολύχρονη σχέση τους και την άριστη συνεργασία τους στα πειραϊκά δρώμενα, έκανε λόγο ο Θοδωρής Δρίτσας, σημειώνοντας πως«οι νέοι έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με σημαντικά προτάγματα του τιμώμενου, μεταξύ των οποίων είναι η κοινωνική ευαισθησία, οι ιδιαίτερες επιδόσεις στην ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματικότητα, η αφοσίωση στο έργο του, η προσφορά στον τόπο, ο σεβασμός στην αμοιβαιότητα, η διάθεση συνεκτικότητας και η εξεύρεση των βέλτιστων λύσεων σε κάθε πρόβλημα».

Την εκδήλωση προσφώνησε ο πρόεδρος του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, Λ. Βρυζίδης, ενώ το πολυσχιδές έργο του τιμώμενου παρουσίασε ο κοσμήτορας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Ιδρύματος, Α. Σπυριδάκος.

Ο κ. Βρυζίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η διάκριση αποτελεί επιστέγασμα των κοινών μας ενεργειών και δράσεων, όπως η λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο μέγαρο του ΕΒΕΠ. Το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ πήρε άριστα στην αξιολόγηση, γιατί υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση με τις πειραϊκές επιχειρήσεις, γεγονός που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπροσαρμόσουμε τα προγράμματά μας, καθιστώντας τα περισσότερο ανταγωνιστικά».

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, ο Βασίλης Κορκίδης, επισήμανε:

«Με τιμά ιδιαιτέρως, η απόφαση της διοίκησης του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ να με αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα, αν και γνωρίζω ότι, υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι καθηγητές και επιχειρηματίες, που αξίζουν αυτό τον τίτλο, περισσότερο από εμένα. Ίσως, το σκεπτικό της επιτροπής να ήταν ότι, θα εκτιμήσω δεόντως και θα τιμήσω αυτή τη διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και υπόσχομαι να μην σας απογοητεύσω. Λένε ότι, αυτά που δίνεις μπορείς να μη τα θυμάσαι, αλλά αυτά που παίρνεις, δεν πρέπει να τα ξεχνάς. Τα συναισθήματα που μου δώσατε όλοι απόψε, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Τα θερμά και πολύ κολακευτικά σας λόγια είναι για εμένα μία τεράστια ηθική ικανοποίηση, αλλά και μία μεγάλη υποχρέωση να σας δικαιώσω στο μέλλον».

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο απονομής των διπλωμάτων των αποφοίτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΜΒΑ – Master in Business Administration», που διοργανώνεται από το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ σε συνεργασία με το ΕΒΕΠ και του ΠΜΣ «Επιστήμη των Αποφάσεων με Πληροφοριακά Συστήματα», τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές: Ι. Πλακιωτάκης, Γ. Κουμουτσάκος, Βασίλης Κικίλιας, Γ. Γεννιά, Ε. Καράκωστα, Θ. Μεγαλοοικονόμου και οι πρώην βουλευτές Μ. Μπεντενιώτης και Α. Νεράντζης.

Επίσης οι: Χ. Λαμπρίδης, γ.γ. Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Γ. Γαβρίλης, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Τ. Χατζηπέρος, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά & Νήσων, Ε. Νταϊφά, δημοτική σύμβουλος Πολιτισμού Πειραιά, Κ. Μίχαλος, πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΒΕΑ, Γ. Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΒΕΕ, καπετάν Π. Τσάκος, ιδρυτής της “Tsakos Group”, Χ. Σακελλαρίδου, πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Ν. Πλατανησιώτης, πρόεδρος ΙΣΑ,  Ν. Μανεσιώτης, πρόεδρος ΕΣΠ, Γ. Μιχαηλίδης πρόεδρος ΣΕΑΠ, Ν. Μαυρίκος πρόεδρος ΠΣΕΠΕ, Ι. Χατζηθεοδοσίου πρόεδρος ΕΕΑ, Γ. Μπενέτος πρόεδρος ΕΕΠ, Π. Αγνιάδης πρόεδρος Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Γ. Ρούσσος, πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Ι. Μαργαρώνης πρόεδρος Επιμελητηρίου Χανίων, Ν. Καραγεωργίου, αντιπρόεδρος ΣΒΑΠ, Β. Ξυπολυτάς τομεάρχης παραγωγικών τάξεων της ΝΔ, πρόεδροι ομοσπονδιών και εμπορικών συλλόγων, εκπρόσωποι πειραϊκών φορέων και συνταξιούχων εμπόρων, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πειραιά και του ΤΕΙ Αθηνών, καθώς επίσης στελέχη και μέλη του δ.σ. της ΕΣΕΕ & του ΕΒΕΠ αλλά και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι του ελληνικού επιχειρείν.

Απάντηση