Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επαναλειτουργεί από αύριο η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης» των Ελλήνων φωτορεπόρτερς

FLASH στις 30/08/2016

Διάρκεια έως 13 Νοεμβρίου

Η έκθεση «Δρόμοι επιβίωσης», μια σημαντική καταγραφή του προσφυγικού δράματος μέσα από τον φακό Ελλήνων φωτορεπόρτερ, ανοίγει ξανά τις πύλες της αύριο Πέμπτη 1/9.

Την έκθεση, η οποία προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Τα εγκαίνιά της είχαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση, στις 18 Ιουλίου.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η έκθεση στεγάζεται στον εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων,  Αμαλίας 14 στην πλ. Συντάγματος, και θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου 2016. Θα είναι ανοικτή στο κοινό Σάββατο και Κυριακή 10:00-15:00, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή 09:00-16:00 και την Πέμπτη 09:00-20:00.

Για την έκθεση, ο Πρόεδρος της Βουλής, δήλωσε: «Η έκθεση αυτή είναι βαθύτατα πολιτική, βαθύτατα ανθρώπινη. Είναι ένα βαθύ αποτύπωμα του πολιτισμού αλλά και της οργής που υπάρχει στον σημερινό κόσμο. Καθημερινά προστίθενται θύματα, ως αποτέλεσμα αυτής της ανεμπόδιστης διαλεκτικής των πολέμων και των συγκρούσεων, σε όλη την αποσταθεροποιημένη περιοχή και μέσα στην Ευρώπη. Ο ελληνικός λαός έδωσε και δίνει απτά δείγματα αλληλεγγύης, φιλίας, φιλοξενίας, έξω από κραυγές μίσους, ρατσισμού, ξενοφοβίας. Είμαστε μέρος αυτού του λαού και τον εκπροσωπούμε, γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να κατασιγάζουμε τις αντίθετες φωνές που πάνε να ενωθούν με φωνές ρατσιστικές και ξενοφοβικές, με φωνές απάνθρωπες σε όλη την Ευρώπη. Η έκθεση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα, έτσι ώστε να πέσουν οι τοίχοι της απομόνωσης και της απόρριψης ανθρώπων που βρίσκονται στην ύστατη ανάγκη. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν μπορούν πια να γυρίσουν πίσω, πρέπει να φιλοξενηθούν μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες και όπου αλλού, αλλά ταυτόχρονα να υπάρξει ειρήνη, σταθερότητα, ανάπτυξη σε όλες αυτές τις περιοχές».

Η έκθεση παρουσιάζει φωτογραφικές καταγραφές έμπειρων και καταξιωμένων φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμμετείχαν με τον τρόπο τους, την ευαισθησία τους και τη ματιά τους στο αναγκαστικό ταξίδι –τον δρόμο επιβίωσης– των προσφύγων, όπως οι:

Χάρης Ακριβιάδης, Βασίλης Ασβεστόπουλος, Βασίλης Βερβερίδης, Χριστίνα Ζαχοπούλου, Αλέξανδρος Ζωντανός, Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Καρβουντζής, Γιάννης Κολεσίδης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Ηλίας Κουτουλογένης, Μανόλης Λαγουτάρης, Γιάννης Λιάκος, Μάριος Λώλος, Στέλιος Ματσάγκος, Ανδριανός Μελτζάνης, Στέλιος Μισίνας, Παναγιώτης Μοσχανδρέου, Τατιάνα Μπόλαρη, Λεωνίδας Μπακόλας, Γιάννης Μπεχράκης, Ορέστης Παναγιώτου, Γεωργία Παναγοπούλου, Χρύσα Πανουσιάδου, Συμέλα Παντζαρτζή, Γιάννης Παπανίκος, Λευτέρης Πιταράκης, Αντώνης Πασβάντης, Μιχάλης Πατσούρας, Θανάσης Σταυράκης, Γρηγόρης Σιαμίδης, Στέλιος Στεφάνου, Δημήτρης Τοσίδης, Κωνσταντίνος Τσακαλίδης, Κώστας Τσιρώνης, Mehmet Ayhan, Andrea Bonetti, Hodo Oldi, Ghulamullah Habibi, Barda Mohammed, Youssef Badawi, Barda Mohammed, Atef Safadi.

Τη φωτογραφική διαδρομή των προσφύγων συμπληρώνουν χάρτες και άλλο εποπτικό υλικό.

Απάντηση