Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επανεκλογή του Γιώργου Δαβάκη στο προεδρείο του δ.σ. Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 06/03/2017

Και εκλογή νέων μελών στις επιτροπές Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής

Την επανεκλογή του Γιώργου Δαβάκη στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά και την εκλογή νέων μελών της επιτροπής Οικονομικών και της επιτροπής Ποιότητας Ζωής, είχε σαν αποτέλεσμα η χθεσινή ειδική συνεδρίαση του δ.σ. στο Δημαρχείο, με προεδρεύοντα τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Πέτρο Κόκκαλη, ως δεύτερο σε σταυρούς προτίμησης.

Τα αποτελέσματα των Δημαιρεσιών είναι τα εξής:

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ

  • Πρόεδρος: Δαβάκης Γεώργιος
  • Αντιπρόεδρος: Καλαγιά-Καραμαλάκου Πασχαλίνα
  • Γραμματέας: Αγγελόπουλος Νικόλαος

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 Τακτικά Μέλη: Αντωνάκου Σταυρούλα, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Βεντούρης Ανδρέας, Βοϊδονικόλας Γεώργιος, Ζηλάκου Χαραλαμπία, Καλογερόγιαννης Παναγιώτης, Καρβουνάς ΝικόλαοςΚάρλες Αναστάσιος, Μελά Σταυρούλα, Σαλπέας Ηλίας
Αναπληρωματικά Μέλη: Αστεριάδη Καλλιόπη, Γκερλές Δημήτριος, Μαντούβαλος Νικόλαος, Μαστρονικόλας Ιωάννης, Ρέππας Παναγιώτης, Σιγαλάκος Κυριάκος.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Τακτικά Μέλη: Αστεριάδη Καλλιόπη, Βεντούρης Ανδρέας, Ζηλάκου Χαραλαμπία, Καλαμακιώτης Νικόλαος, Μαστρονικόλας Ιωάννης, Ρέππας Παναγιώτης, Σαλπέας Ηλίας, Σδρένιας Χρήστος, Σταθάκη Μαρία, Σιγαλάκος Κυριάκος.
Αναπληρωματικά Μέλη: Αντωνάκου Σταυρούλα, Αργουδέλης Αλέξανδρος, Βοϊδονικόλας Γεώργιος, Γκερλές Δημήτριος, Καρβουνάς Νικόλαος, Κάρλες Αναστάσιος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, σε ομιλία  του αμέσως μετά την επανεκλογή του Προεδρείου, είπε:

“Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα και να ευχηθώ να είναι καλύτερα τα επόμενα 2,5 χρόνια. Θεωρώ ότι υπήρχε συναίνεση στο αποτέλεσμα και στις τρεις υποψηφιότητες με βάση τους αριθμούς. Πιστεύω ότι οι 45 ψήφοι για  τον Πρόεδρο και οι 30 ψήφοι για την Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα, δείχνουν συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία προφανώς δεν μπορεί να είναι ποτέ απόλυτη. Είναι σαφές ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης -και θα επαναλάβω γιατί αυτό είναι που με ενοχλεί προσωπικά – και σε επίπεδο παρουσιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο για εμένα είναι ένα πρόβλημα, αλλά και σε επίπεδο διαχείρισης των συνεδριάσεων. Βεβαίως ο Πρόεδρος, η Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας θα βάλουν τα δυνατά τους, με τη βοήθεια όλων μας και πρώτα από όλα τη δική μου, γιατί κι εγώ μπορεί να μην λειτουργώ θετικά στο Δημοτικό Συμβούλιο με μακροσκελείς τοποθετήσεις ή να παίρνω πολλές φορές το λόγο. Όλα αυτά θα τα δούμε και μπορούμε να έχουμε 2,5 χρόνια καλύτερα από τα προηγούμενα, σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Προεδρείο”.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, αμέσως μετά την επανεκλογή του, ανέφερε:

“Οφείλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την τεράστια στήριξη που μου δώσατε όλο το διάστημα της θητείας μου ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας,  αλλά κυρίως για την επαναβεβαίωση της στήριξής αυτής και μάλιστα με πλειοψηφία που ξεπερνά σχεδόν κάθε προηγούμενο, με την επανεκλογή μου στο αξίωμα που πριν από δυόμισι χρόνια εσείς μου δώσατε. Αυτό ακριβώς μου δημιουργεί πρόσθετες ευθύνες και υποχρεώσεις, καθώς στο δεύτερο μισό της θητείας του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου θα πρέπει να φανώ ακόμα πιο άξιος, ακόμα πιο αποδοτικός, ακόμα πιο συγκεκριμένος στις υποχρεώσεις μου. Το πρώτο διάστημα της θητείας μου προσπάθησα για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο το πετύχαμε με τη δική σας φυσικά πάντα βοήθεια και συμπαράσταση.  Όλοι μαζί επιτελέσαμε ένα αξιοσημείωτο έργο και πήραμε αποφάσεις που δίνουν λύσεις σε πολλά προβλήματα των συνδημοτών μας αλλά, και θέτουν τις βάσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της πόλης. Στη νέα μου θητεία δεν έχω παρά να υποσχεθώ ότι θα συνεχίσω στην ίδια γραμμή την προσπάθεια για διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητας και της λειτουργίας του σώματος,  τη διευθέτηση των όποιων προβλημάτων ανακύψουν στην πορεία και την ομαλή, απρόσκοπτη και πάνω απ’ όλα δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που άλλωστε επεδίωξα και εφάρμοσα μέχρι σήμερα, αντιμετωπίζοντας ισόνομα και ισότιμα παρατάξεις και συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους. Για τον λόγο αυτό ζητώ – και τη θεωρώ πλέον δεδομένη μετά τη σημερινή ψηφοφορία, τη στήριξη και τη συμπαράστασή σας,  για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, αλλά και να ολοκληρώσουμε όλη τη θητεία μας, το παρόν δημοτικό Συμβούλιο,  με αποτελέσματα άξια να μνημονεύονται στο μέλλον. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε, προτείνοντάς με και πάλι για το αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και για την άψογη συνεργασία που έχουμε μέχρι σήμερα. Είμαι βέβαιος, πως όλοι μαζί, μέσα από τον διάλογο, τις απόψεις, τις προτάσεις, τις κρίσεις, τις ιδέες που συζητάμε, σε αυτήν εδώ την αίθουσα, αλλά και με τις αποφάσεις που θα πάρουμε,  να βάλουμε και εμείς τη δική μας σφραγίδα για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη στην πόλη, που είναι πιστεύω και το ζητούμενο όλων. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι”.

 Η αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πασχαλίνα Καλαγιά-Καραμαλάκου: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω κι αυτούς που με ψήφισαν κι αυτούς που δεν με ψήφισαν. Ευχαριστώ την Πειραϊκή κοινωνία, που από τότε που ξεκίνησα μέχρι σήμερα, είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή. Δεν με πειράζει γι΄ αυτούς που δεν με ψήφισαν. Σας ευχαριστώ”.

Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Νικόλαος Αγγελόπουλος: “Να ευχαριστήσω κι αυτούς που με ψήφισαν κι αυτούς που δεν με ψήφισαν. Όταν ξεκίνησα  να βάλω υποψηφιότητα για Γραμματέας, συζητώντας με την παράταξή μου, θέσαμε θέμα διαπαραταξιακού Προεδρείου. Αν κάποια στιγμή, μέσα από κάποιους αγώνες, αγωνίζεσαι για ένα διαπαραταξιακό Προεδρείο και στην ελάσσονα μειοψηφία ανήκει η θέση του Γραμματέα, το να την αρνείσαι, είσαι ανακόλουθος με αυτά που πιστεύεις. Και έκρινα τότε, μη έχοντας αυτοδιοικητική πείρα ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερα από τη θέση του Γραμματέα, από ότι στη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, μη γνωρίζοντας προβλήματα και την αυτοδιοικητική διαδικασία. Προσπάθησα πραγματικά και πάντα σε καλή συνεργασία με τον κ. Δαβάκη να ανταποκριθώ σε όλα αυτά, ώστε να λειτουργήσει με τον καλύτερο τρόπο το Προεδρείο. Επειδή η Αρχή μου δημοκρατικά, είναι ότι διαφωνώ μαζί σου, αλλά θα αγωνίζομαι πάντοτε να πεις αυτό που θέλεις, αυτό προτάσσει η Δημοκρατία. Πραγματικά είδα ότι αυτό ίσχυε στο Προεδρείο. Περνώντας τα 2,5 χρόνια, γίνεται η επανάληψη τώρα και μάλιστα έκανα κάποιες επαφές, μήπως από την ελάσσονα μειοψηφία θέλει κάποιος άλλος. Μάλιστα πρότεινα και στον κ. Σαλπέα, επειδή είναι δύο στην παράταξή τους και μου είπε όχι, επειδή έχει πολλές δουλειές. Για τις άλλες παρατάξεις, επειδή είναι μονοπρόσωπες στην εκπροσώπηση, καταλάβαινα ότι αυτό είναι αδύνατο. Στην παράταξή μου δεν δεχόταν κάποιος άλλος. Επειδή  έμαθα ότι θα ξαναπροταθεί ο κ. Δαβάκης και επειδή είχα  μια καλή συνεργασία, είπα να ξαναβάλω, ενώ δεν το ήθελα. Στεναχωριέμαι με το αποτέλεσμα, γιατί πιστεύω ότι έχω αποτύχει, για εμένα θεωρείται αποτυχία το αποτέλεσμα αυτό. Ξεκινώντας η διαδικασία ήρθε ο κ. Κάρλες και είπε ότι η παράταξή του θα μας ψηφίσουν. Βέβαια ο καθένας ατομικά κάνει αυτό που θέλει πίσω από τη μυστικότητα της ψηφοφορίας. Αλλά αν υποψιάζομαι ότι οι 15 ψήφοι που λείπουν, είναι της πλειοψηφίας, αυτό με απογοητεύει και θα πάω σπίτι μου, θα σκεφτώ και θα δω τι θα κάνω”.

Απάντηση