Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επειδή η Ελλάδα μας δεν είναι επικίνδυνη χώρα, όπως κάποιοι θέλουν να μεταδίδουν…

Χωρίς κατηγορία στις 24/12/2016

Είδηση και συν-είδηση

xanthidis p

|>Παντελής Ξανθίδης

|> Μία είδηση από κάποιο κέντρο περιέργων συμφερόντων βγήκε προχθές στη δημοσιότητα και εκπρόσωποι της ελληνικής δημοσιογραφίας, φρόντισαν να μην την χάσουν…

Η είδηση ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο… επικίνδυνες χώρες! Οι συνάδελφοι την άκουσαν και… εξεπλάγησαν, τόσο που την επένδυσαν με ανάλογα σχόλια, ώστε να δείξουν ότι πράγματι έχουμε την… πιο επικίνδυνη πατρίδα!

Μάλιστα, προκειμένου να «πείσουν», αναφέρθηκαν στα τρόλεϋ που έκαψαν εκείνοι οι «λεβέντες», χωρίς να αναλογιστούν ότι οι τηλεθεατές του μεγάλης εμβέλειας τηλεοπτικού καναλιού τους, είναι κάπως ενημερωμένοι για το τι συμβαίνει κάπου αλλού, ας πούμε στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στο Βερολίνο…

Ας αφήσουμε το γεγονός, ότι όλες οι τηλεοράσεις του κόσμου, όπως και το συγκεκριμένο ελληνικό κανάλι, είχαν πρώτη είδηση την αιματοχυσία με το φορτηγό-καρμανιόλα του Βερολίνου… Κατά τα άλλα, τα τρόλεϋ που κάηκαν δικαιολογούσαν κατ΄αυτούς, την είδηση για την επικινδυνότητα της Ελλάδας!

Το πλέον γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι συνάδελφοι ανέδειξαν την… ειδησάρα για να αποδειχθεί πόσο αποτυχημένος είναι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, λες και μέχρι εκείνη τη στιγμή τον θεωρούσαμε ήρωα των Εξαρχείων!

Το σχετικό σχόλιο, εάν είχε ειπωθεί μία φορά, ίσως θα μπορούσε να εκληφθεί ως απλό… πταίσμα, αλλά ειπώθηκε δις, που σημαίνει ότι έγινε συνειδητά. Δηλαδή ήταν θέμα… συν-είδησης!

Είναι άχαρο να κρίνει κανείς συναδέλφους, αλλά όταν τα ατοπήματα δεν προσβάλουν μόνον την νοημοσύνη του κοινού, αλλά και τα ίδια τα συμφέροντα της πατρίδας, τότε είναι λυπηρό.

Το γεγονός και μόνον, ότι κάθε λίγο και λιγάκι κάποια παλιόπαιδα καίνε ανενόχλητα μαζικά μέσα μεταφοράς και συχνά κάνουν… Βαγδάτη τα Εξάρχεια, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι… Ιράκ!

Δίνεται τόσο τροφή για αντιπολιτευτικό λόγο από τον κ. Τόσκα, που κάθε παραλληλισμός ή συγκρητισμός είναι περιττός. Ας αφήσουμε ότι η υπέρμετρη μεγέθυνση ενός γεγονότος, καμμιά φορά μοιάζει με παραφούσκωμα μπαλονιού και… σκάει!

Τέλος, ό,τι και να πούνε για την Ελλάδα μας, το γεγονός είναι πως -σήμερα με τον ISIS- θεωρείται η πλέον ασφαλής ευρωπαϊκή χώρα! Και αυτό που πρέπει να ομολογήσουμε είναι ότι οφείλεται σε όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, από τον σωστό χειρισμό τους σε σχετικά ζητήματα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: