Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Από σήμερα κυκλοφορούν τα νέα 100άρικα και 200άρικα!

ΕU,ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 28/05/2019

Επειδή όπως λένε οι ειδικοί της ΕΚΤ «είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση» γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε και μη τα… πολυχρησιμοποιούμε!

|> Επειδή… πολυχρησιμοποιήθηκαν τα 100άρικα και τα 200άρικα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θέτει σε κυκλοφορία από σήμερα Τρίτη 28/5/2019 τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, και με αυτά ολοκληρώνεται η κυκλοφορία της σειράς «Ευρώπη», των ευρωχαρτονομισμάτων δεύτερης γενιάς.

Είχαν προηγηθεί τα χαρτονομίσματα των 5, των 10, των 20 και των 50 ευρώ.

Οι αρμόδιοι της ΕΚΤ εξετάζουν ήδη την κυκλοφορία και τρίτης γενιάς χαρτονομισμάτων με στόχο την ακόμα πιο αποτελεσματική καταπολέμηση της παραχάραξης. «Είναι πιο συμπαγή και πιο βολικά στη χρήση, τα χρώματα τους είναι πιο φωτεινά και είναι ασφαλέστερα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Λορ Λελουέτ, ειδικός στην έκδοση χαρτονομισμάτων στην ΕΚΤ.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εκ πρώτης όψεως, αυτά τα νέα χαρτονομίσματα δεν διαφέρουν πολύ από τα παλιά, εκτός από το μέγεθός τους, σύμφωνα με τον κ. Λελουέτ, ο οποίος παρευρέθηκε σε παρουσίαση των νέων χαρτονομισμάτων σε εκδήλωση που έγινε κοντά στη Ρώμη, όπου κατασκευάστηκαν.

Ενώ έχουν το ίδιο μήκος όπως τα τωρινά, έχουν τώρα το ίδιο ύψος με το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.

Τα χαρτονόμισμα των 50, 100 και 200 ευρώ με το ίδιο ύψος θα είναι πιο εύκολα στη χρήση και μπορούν να επεξεργαστούν πιο αποτελεσματικά από μηχανές, ανέφερε η ΕΚΤ σε ανακοίνωση. Το μέγεθός τους θα είναι επίσης «καλύτερα προσαρμοσμένο σε πορτοφόλια» και θα έχουν «μεγαλύτερη διάρκεια ζωής» και μεγαλύτερη αντοχή στη φθορά. Επίσης πως θα είναι «εύκολο να ελεγχθούν και δύσκολο να παραχαρακτούν».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: