Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μπράβοι του Ερντογάν χτύπησαν Αμερικανό δημοσιογράφο στις ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ στις 01/04/2016

Επεισόδια πριν την ομιλία του

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στην Ουάσιγκτον σε μικρή απόσταση από το κτήριο του ιδρύματος Brookings, όπου αναμενόταν να εκφωνήσει ομιλία ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όταν στελέχη της ομάδας ασφαλείας του επικεφαλής του τουρκικού κράτους προσέγγισαν διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν μια κινητοποίηση υπέρ των Κούρδων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Όπως είναι γνωστό ο κ. Ερντογάν βρίσκεται στην αμερικανική πρωτεύουσα για τη Διεθνή Σύνοδο για την Πυρηνική Ασφάλεια.

Στο “περιστατικό” περίπου 40 διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος της Συρίας, του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), όπως επίσης και ομοιώματα που αναπαριστούσαν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με ένδυση κρατουμένου. «Ο Ερντογάν σκοτώνει παιδιά!», φώναζε το πλήθος.

Όταν ξέσπασαν τα επεισόδια, καμιά δεκαριά διαδηλωτές αυτήν την φορά υπέρ του Τούρκου προέδρου κράδαιναν τουρκικές σημαίες και πανώ που έγραφαν: «Καμία διαφορά δεν υπάρχει μεταξύ του PKK και του Ισλαμικού Κράτους».

Μέλη της ομάδας ασφαλείας του Τούρκου προέδρου έδειξαν να αντιδρούν στην παρουσία δημοσιογράφων της τουρκικής αντιπολίτευσης που διαμένουν και δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονταν μεταξύ των διαπιστευμένων εκπροσώπου του Τύπου. Και όπως μεταδίδει το AFP , ένας σωματοφύλακας του Ερντογάν χτύπησε έναν εκπρόσωπο του κρατικού αμερικανικού ραδιοφωνικού δικτύου NPR.

Απάντηση