Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιμνημόσυνη δέηση για τους Ρώσους διπλωμάτες που είναι ενταφιασμένοι στην Ανάσταση

Εν Δημω στις 11/02/2018

Από την πρεσβεία της Ρωσίας

|> Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των Ρώσων διπλωματών, των οποίων οι τάφοι βρίσκονται στη ρωσική πτέρυγα του Κοιμητηρίου της Ανάστασης Πειραιά. Το μνημόσυνο έγινε στο πλαίσιο της Ημέρας του Διπλωματικού Υπαλλήλου, που γιορτάζεται στη Ρωσία στις 10 Φεβρουαρίου.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Ελλάδα Αντρέϊ Μάσλοφ, σε σύντομη ομιλία του, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη του, στους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, του Δήμου Πειραιά, της Εκκλησίας της Ελλάδας και των κοινωνικών φορέων «για τη διατήρηση της ρωσικής ιστορικής κληρονομιάς στην Ελλάδα και τη στήριξη των προσπαθειών της πρεσβείας και των Ρώσων ομογενών, οι οποίες έχουν στόχο τη διαιώνιση της μνήμης της κοινής μας ιστορίας».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεντούρης, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, σε δήλωσή του, υπογράμμισε τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τον ελληνικό με τον ρωσικό λαό. Μια απόδειξη της κοινής πορείας των δύο λαών -πρόσθεσε- είναι και το ρωσικό νεκροταφείο της Ανάστασης. «Παρευρεθήκαμε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση, για να τιμήσουμε τη μνήμη των Ρώσων διπλωματών που είναι ενταφιασμένοι εδώ. Για τον δήμο Πειραιά, είναι ιδιαίτερα σημαντική η περαιτέρω διεύρυνση των σχέσεων ανάμεσα στους δύο λαούς, γεγονός που εκφράζεται και στις σχέσεις που αναπτύσσει με την αδελφοποιημένη πόλη της Αγίας Πετρούπολης», επεσήμανε ο κ. Βεντούρης.

Στην τελετή παρευρέθηκαν: η βουλευτής Ελένη Σταματάκη, στελέχη της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα και Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα.

Απάντηση