Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ολοκλήρωση εργασιών σε δύο κτήρια του ΟΛ Ελευσίνας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 12/09/2020

Επισκευές στο πέτρινο περίπτερο στη θέση πρώην “Φονιάς” και στο κτήριο της Αμερικανικής Βάσης

|> Περατώθηκαν οι τεχνικές εργασίες επισκευής σε δύο κτήρια στην παραλία της Ελευσίνας, εντός της ΧΖΛ του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ (ΟΛΕ) , στο πλαίσιο του σχεδιασμού ανάδειξης του παραλιακού μετώπου που υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν επισκευαστικές εργασίες στο μικρό πέτρινο περίπτερο που βρίσκεται στη θέση πρώην “Φονιάς” και στο κτήριο που βρίσκεται στην είσοδο του προβλήτα της πρώην Αμερικανικής Βάσης.

Κατά τις εργασίες επισκευής στα δύο κτήρια, που πραγματοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της τεχνικής υπηρεσίας  του ΟΛΕ, καθαιρέθηκαν σαθρά τμήματα τοίχων και επιφανειών και απομακρύνθηκαν τα μπάζα με μηχανικά μέσα, κατασκευάστηκαν νέα χωρίσματα τοίχων και οροφών με μόνωση, τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια δαπέδου, αντικαταστάθηκαν παλαιά κουφώματα, χρωματίστηκαν εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες, αποκαταστάθηκαν οι ηλεκτρολογικές και οι υδραυλικές  εγκαταστάσεις και διαμορφώθηκε ο εξωτερικός περιβάλλων χώρος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίσης διαμορφώθηκαν κατάλληλα οι εξωτερικές όψεις των δύο κτηρίων για να αποτελέσουν τον καμβά τοιχογραφίας (graffiti) με  αναφορές στην ιστορία και τα αρχαία σύμβολα της Ελευσίνας σε συνδυασμό με τη θάλασσα.

Το πέτρινο περίπτερο στη θέση πρώην “Φονιάς” σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως Περίπτερο Πληροφόρησης (Info Kiosk), όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει πληροφοριακό υλικό για τον Λιμένα της Ελευσίνας και για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021.

Το κτίριο στην είσοδο του προβλήτα της πρώην Αμερικανικής Βάσης, το οποίο υπήρξε επί σειρά ετών εστία μόλυνσης και εγκατάλειψης, πρόκειται να φιλοξενήσει την Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας με θέμα “Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα” που διοργανώνεται από τον ΟΛΕ το προσεχές διάστημα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: