Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η καθυστέρηση σύνδεσης Πειραιά – Καρπάθου δημιουργεί προβλήματα

ΕΛΛΑΔΑ στις 23/10/2022

Επιστολή διαμαρτυρίας από τον σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων επειδή να γίνει ο διαγωνισμός για νέο πλοίο Β’ κατηγορίας

|>  Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Καρπάθου με τον Πειραιά, συνεχίζει να μην έχει βρει τη λύση της και ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων απέστειλε στις 20/10 επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη με κοινοποίηση στον υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κατσαφάδο, τους βουλευτές Δωδεκανήσου, τους δημάρχους Καρπάθου, Κάσου και Χάλκης, την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς και τον σύλλογο των Εν Ελλάδι Κασίων.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σήμερα έληξε η τρίμηνη παράταση δρομολόγησης του πλοίου ΠΡΕΒΕΛΗΣ για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με την Κάρπαθο, την Ηρωική Νήσο Κάσο και τη Χάλκη.

Απ’ ό,τι πληροφορούμαστε υπάρχει καθυστέρηση στον διαγωνισμό για τη δρομολόγηση νέου πλοίου Β’ κατηγορίας εντός του 2022 για την ως άνω ακτοπλοϊκή γραμμή. Επίσης φαίνεται ότι θα είναι πολύ δυσχερής η εξεύρεση της επιθυμητής λύσης δρομολόγησης νεότερου πλοίου στη γραμμή αυτή, δεδομένης και της διαφαινόμενης έλλειψης ενδιαφέροντος από την εταιρεία Blue Star. Ήδη υπάρχει έκδηλη ανησυχία και αγωνία των συμπατριωτών μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας με τον Πειραιά για το διάστημα από 21/10/2022 έως 31/10/2022 αλλά και την αποκοπή τους από τις διοικητικές υπηρεσίες και τα μεγάλα νοσοκομεία στη Ρόδο και την Κρήτη. Πιθανολογείται κατά πληροφορίες η παράταση με εκ νέου απευθείας ανάθεση της γραμμής στο πλοίο ΠΡΕΒΕΛΗΣ για τους προσεχείς μήνες.

Όπως καταλαβαίνετε, κύριε Υπουργέ, οι Ακρίτες νησιώτες συμπατριώτες μας δεν μπορούν να ζουν με την αβεβαιότητα της ύπαρξης ή μη δρομολογίου σύνδεσης με τον Πειραιά αλλά και για τη συχνότητα με την οποία αυτή θα εξυπηρετείται. Εξάλλου, το αξιόπλοο του πλοίου που θα επιλεγεί καθώς και ο χρόνος διάρκειας του ταξιδιού είναι κρίσιμοι παράγοντες για την εν γένει οικονομική επιβίωση και την ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών μας.

Σας καλούμε, λοιπόν, έστω και αυτή την ύστατη στιγμή, να δράσετε με ταχύτητα και ευθυκρισία επιλέγοντας τη βέλτιστη δυνατή λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με τα νησιά Ηρωική Νήσο Κάσο, Κάρπαθο και Χάλκη. Η επιλογή και άμεση δρομολόγηση πλοίου κατηγορίας Β’ (νεότερου της 20ετίας) και με χρονικό ορίζοντα δεκαετίας αποτελεί τη μόνη αποδεκτή και επιθυμητή λύση για όλους μας!

Απάντηση