Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΒΕΠ: “Σταθμός” στα ναυτιλιακά δρώμενα, είναι τα “Ποσειδώνια”

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 06/06/2022

Επιστολή Κορκίδη σε Βώκο: Σημαντική η συνδρομή τους στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας & υποστήριξης της παγκόσμιας ναυτιλίας”

|> Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, με επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρο Βώκο, μεταφέρει τη διαχρονική άποψη του δ.σ. του ΕΒΕΠ, ότι τα “Ποσειδώνια” είναι «σταθμός» στα ναυτιλιακά δρώμενα, σε παγκόσμια κλίμακα. Και ότι αποτελούσαν και αποτελούν μια ανοικτή πλατφόρμα γνώσης, αλληλεπίδρασης, αλλά και δικτύωσης για τον επιχειρηματικό κόσμο, σε ξηρά και θάλασσα, ο οποίος δραστηριοποιείται σε όλους εκείνους τους τομείς εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας που εμπεριέχει η παγκόσμια ναυτιλία. Και η επιστολή συνεχίζεται:

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μέλλον των θαλάσσιων μεταφορών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ευημερία των ανθρώπων και του πλανήτη. Γι’ αυτό τον λόγο, η υιοθέτηση μιας παγκόσμιας προσέγγισης για την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα αποτελεί το πλέον επίκαιρο ζήτημα στα Ποσειδώνια 2022. Οφείλουμε, όμως, να επισημάνουμε ότι η ναυτιλία ευθύνεται μόλις για το 1,7% της συνολικής εκπομπής ρύπων παγκοσμίως.

Παρά ταύτα, σε όρους περιβαλλοντικής απόδοσης, η ναυτιλία των Ελλήνων ηγείται μακράν της προσπάθειας, έχοντας υιοθετήσει τις πιο καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες τεχνολογίες, που υποδηλώνουν τον αποδιδόμενο δέοντα σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον και όχι μόνο. Και στα φετινά Ποσειδώνια, ο «κόσμος της ναυτιλίας» αναμένει με ενδιαφέρον τις καινοτόμες τεχνολογίες που προάγουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τις νέες προτάσεις για το «αύριο» της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Σε αυτόν τον «καμβά», ο Πειραιάς, για τη ναυτιλία των Ελλήνων, δεν είναι ένα απλό ναυτιλιακό κέντρο. Είναι «η καρδιά και το μυαλό» της ισχυρότερης ναυτιλίας της Ευρώπης και του κόσμου. Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας ότι, επιχειρηματικές δραστηριότητες, που σχετίζονται με τη μεταφορά, την ενέργεια, την εφοδιαστική, την αλυσίδα εφοδιασμού, τη χρηματοδότηση, τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, την κατασκευή, τη ναυπηγοεπισκευή, τη συναρμολόγηση, τις νομικές, ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές υπηρεσίες για τη ναυτιλία, έχουν επιχειρηματικό ορίζοντα στον Πειραιά.

Έπειτα από την τετραετή παύση, η οποία μεσολάβησε λόγω πανδημίας από την τελευταία φορά που τα Ποσειδώνια πραγματοποιήθηκαν στην παραδοσιακή, φυσική τους μορφή, τα φετινά Ποσειδώνια είναι μια «γιορτή» επιστροφής στην κανονικότητα. Η τέλεσή τους είναι μια «ευκαιρία», να γίνει η απαρχή μιας νέας κοινής προσπάθειας για την εδραίωση του Πειραιά στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία «Shipping», «Ports & Logistics», «Maritime Finance & Law», ως κέντρο πλοιοκτησίας, αλλά και ως ναυπηγικό κέντρο που προωθεί την «καινοτομία» σε όλο το εύρος του ναυτιλιακού «επιχειρείν».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: