Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιτομή της υποκρισίας: Το πρωί τα δίνουν όλα και το βράδυ τα… κατοχυρώνουν συνταγματικά!

Χωρίς κατηγορία στις 28/03/2017

Δεν άρεσε η “Μικρή ΔΕΗ”…

|> Σοφία Βούλτεψη*

|> Χθες, η κυβέρνηση ξεπέρασε τον εαυτό της. Μέχρι τώρα κυβερνούσε δια της προπαγάνδας. Από χθες πέρασε στο ανώτατο στάδιο: Αντικατέστησε την διακυβέρνηση με την προπαγάνδα.

Μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν προκαλέσει με τις αλλεπάλληλες «περήφανες διαπραγματεύσεις τους», μπροστά στην καταστροφή που έχουν προκαλέσει στην οικονομία, μπροστά στην αποκάλυψη ότι… αντιστέκονται υπογράφοντας, πέταξαν πάλι στο τραπέζι το χαρτί της συνταγματικής αναθεώρησης. Και – ω της σύμπτωσης! – την ημέρα ακριβώς που χαλούσε ο κόσμος με τη ΔΕΗ δόθηκε, για αντιπερισπασμό, στη δημοσιότητα το κείμενο με τις προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση (με συντονιστή τον κ. Κατρούγκαλο)!

Πληροφορηθήκαμε έτσι ότι… προσεχώς θα υπάρξει συνταγματική κατοχύρωση του δημόσιου ελέγχου σε νερό και ενέργεια, των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της προστασίας της δημόσιας περιουσίας (την οποία έχουν ήδη παραδώσει στο αιωνόβιο υπερταμείο). Πρόκειται για την επιτομή της υποκρισίας: Το πρωί τα δίνουν όλα και το βράδυ τα… κατοχυρώνουν συνταγματικά!

Ας μην στενοχωριέται, λοιπόν, ο κ. Σκουρλέτης, στον οποίο δεν άρεσε η λύση της «Μικρής ΔΕΗ» και ο οποίος προτιμά την περικοπή συντάξεων από την απελευθέρωση της ενέργειας: Η κυβέρνηση στην οποία μετέχει θα υποκύψει στις πιέσεις για τη ΔΕΗ, αλλά θα την… αναστήσει μέσω Συντάγματος!

(*) Η κα Σοφία Βούλτεψη, είναι βουλευτής Β΄ Αθηνών (ΝΔ) και πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: