Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιφυλάξεις Μπελαβίλα για το μπάζωμα της Πειραϊκής

Χωρίς κατηγορία στις 09/04/2019

Λιμάνι και τουρισμός κυριάρχησαν στη συνάντησή του με το δ.σ. του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου

|> Συνάντηση με μέλη της διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά είχε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπελαβίλας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΒΕΠ για τις δράσεις αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του.

Ο Αδριανός Μιχάλαρος, πρόεδρος του ΒΕΠ, σημείωσε πως το επιμελητήριο αποτελείται κατά 90% από επιχειρήσεις ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, μηχανουργεία, μικρά χυτήρια και τεχνικούς που εργάζονται σε αυτές τις επιχειρήσεις. Στον Πειραιά λειτουργούν  αυτή τη στιγμή 3.000 βιοτεχνίες. Σημαντική είναι η έλλειψη τεχνιτών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δημιουργεί πρόβλημα στην στελέχωση των βιοτεχνιών με εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό. Ο κ. Μιχάλαρος αναφέρθηκε και στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα υποδομών. Ο πρόεδρος του ΒΕΠ και ο υποψήφιος δήμαρχος συμφώνησαν να επισκεφθούν το πάρκο το συντομότερο.

Στην συνάντηση κυριάρχησε το θέμα των Ποσειδωνίων αλλά και έλλειψη χώρου για τη διοργάνωση εκθέσεων. Ο αντιπρόεδρος του ΒΕΠ, Γιώργος Παπαμανώλης, έθεσε το ζήτημα επιστροφής στον Πειραιά της μεγάλης ναυτιλιακής έκθεσης κάτι που αποτελεί και πάγιο αίτημα του Λιμανιού της Αγωνίας.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Ματθιουδάκης, γενικός γραμματέας του ΒΕΠ, επεσήμανε την δυσκολία να διοργανωθεί στην πόλη μεγάλη διεθνής έκθεση λόγω έλλειψης χώρου με τον κ. Παπαμανώλη να αναφέρεται στην περίπτωση της έκθεσης του Αμβούργου όπου μόνο ένα μέρος της είναι στεγασμένο και η υπόλοιπη βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο.

Απαντώντας ο επικεφαλής του συνδυασμού “Πειραιάς για Όλους” Νίκος Μπελαβίλας, εξήγησε πως υπάρχουν μέσα στο λιμάνι τρεις χώροι οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα την εποχή (οι μικροί χώροι τον χειμώνα και οι ανοιχτοί το καλοκαίρι) για εκθέσεις και για προσέλκυση τουριστών: Ηετιώνεια πολιτιστική ακτή – Παγόδα – Παλατάκι.

Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις θέσεις του “Πειραιάς για Όλους” για το master plan της Coscoεξηγώντας πως είναι αντίθετος με την κατασκευή mall και επιφυλακτικός με την αναγκαιότητα επέκτασης των προβλητών. Ακόμα και αν κατασκευαστούν θα πρέπει να είναι μικρότερες ώστε να συνεχίσει να μην εμποδίζεται το ταφικό μνημείο του Θεμιστοκλή. Ο Νίκος Μπελαβίλας αναφέρθηκε και στην κατασκευή ξενοδοχείων τόσο στην πόλη όσο και στο λιμάνι σημειώνοντας πως ο Πειραιάς έχει έλλειψη κλινών.

Με τους εκπροσώπους του ΒΕΠ έγινε μια εκτενής συζήτηση και για τους τρόπους με τους οποίους οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα έμεναν στην πόλη. Ο Νίκος Μπελαβίλας ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της πρέσβεως της Κίνας για τη δημιουργία του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων που προβλέπεται για το λιμάνι του Πειραιά ενώ σημείωσε πως η Κυνόσουρα έχει κηρυχτεί αρχαιολογικό πάρκο. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε και στην πρότασή του για μονοήμερες εκδρομές των επιβατών της κρουαζιέρας σε Σαλαμίνα, Αφαία και Σούνιο. Αναφορικά με την κυκλοφοριακή επιβάρυνση εκτίμησε πως θα μπορούσαν οι τουρίστες να μεταφέρονται δια θαλάσσης στο Τροκαντερό και από εκεί να φεύγουν για την Ακρόπολη.

Στα περιθώρια της συνάντησης, ο Νίκος Μπελαβίλας είχε σύντομη συζήτηση με τον γενικό γραμματέα του ΒΕΠ και δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Ματθιουδάκης. Του εξήγησε πως άδικα ο Γιάννης Μώραλης διαμαρτύρεται για καθυστερήσεις του Μετρό καθώς σε όλες τις χώρες ένα τέτοιο έργο διαρκεί περίπου 10 χρόνια. Στο σχόλιο του κ. Ματθαιάκη πως το τραμ θα έπρεπε να φτάνει στα δύο νοσοκομεία της πόλης και ότι η αποτυχία αυτή βαραίνει τον πρώην δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο υποψήφιος δήμαρχος τον ενημέρωσε πως η χάραξη άλλαξε μετά από διαμαρτυρίες των κατοίκων της οδού Τζαβέλα από τον Χρήστο Αγραπίδη και όχι τον Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο οικονομικός επόπτης Γεώργιος Παπαθανασίου και ο υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Δημήτριος Φανουργάκης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: