Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τετραήμερο σιωπής και φόβου μάς “επιτάσσει” η πρόληψη

Κοινωνια στις 28/02/2020

Εποχική γρίπη και κορωνοϊός “καταργούν” καρναβαλικές εκδηλώσεις και… μασκαράδες!

|> Η Περιφέρεια Αττικής κάλεσε χθες όλους τους δήμους ευθύνης της μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας σχετικά με την αντιμετώπιση του κοροναϊού, να προβούν για προληπτικούς λόγους  σε ακύρωση όλων των εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για το Καρναβάλι για το διάστημα έως και την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από τον Δήμο Πειραιά και τον Δήμο Σαλαμίνας ανακοινώθηκε ότι ματαιώνονται οι προγραμματισμένες αποκριάτικες εκδηλώσεις τους, έως και την Καθαρά Δευτέρα.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Έκτακτη σύσκεψη

Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα έγινε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχης Υγείας, των  αντιπεριφερειαρχών, της  προϊσταμένης της γενικής διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, των εκπροσώπων από τους Ιατρικούς Συλλόγους Αττικής και Πειραιά, των εκπροσώπων  επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, της ΕΙΝΑΠ, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, του  ΣΦΕ , του ΠΕΦ, κ.ά..

Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης επιστημονική ενημέρωση  για την παρούσα κατάσταση και συζητήθηκαν εκτενώς τα μέτρα πρόληψης και ενημέρωσης που πρέπει να ληφθούν για εργαζόμενους και πολίτες με στόχο την συντονισμένη και αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης. Ιδιαίτερα τονίστηκε ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι σε επαγρύπνηση, συνεχή παρακολούθηση της εξέλιξης της κατάστασης και επιχειρησιακή ετοιμότητα,  με βάση τις οδηγίες του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥΥ.

Ειδικότερα τα μέτρα που αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής είναι τα εξής:

  • Δημιουργία Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Κρίσης για τον κορωνοϊό
  • Συγκρότηση Επιτροπής Εξειδικευμένων Επιστημόνων
  • Έκδοση εντύπου οδηγιών πρόληψης και ενημέρωσης (επισυνάπτεται το σχετικό έντυπο)
  • Εντατικοποίηση ελέγχων από κλιμάκια της Περιφέρειας για τον εντοπισμό κρουσμάτων αισχροκέρδειας
  • Ενημέρωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών της Περιφέρειας για τα προληπτικά μέτρα προστασίας

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε τα εξής: 

«Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε εγρήγορση και επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκαλέσει η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τις συστάσεις του υπ. Υγείας και του ΕΟΔΥ. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα συγκαλέσαμε έκτακτη σύσκεψη με εκπροσώπους επιστημονικών, υγειονομικών φορέων αλλά και της Αυτοδιοίκησης προκειμένου να έχουμε μία πλήρη εικόνα και να σχεδιάσουμε τα μέτρα πρόληψης για την καλύτερη προστασία των πολιτών και των εργαζομένων. Είμαστε σε επαγρύπνηση και παρακολουθούμε επισταμένα όλες τις εξελίξεις, ωστόσο συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους τους πολίτες. Θα είμαστε δίπλα τους».

Απάντηση