Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή”…

Χωρίς κατηγορία στις 05/06/2015

Με το σύνθημα “Επτά δισεκατομμύρια όνειρα. Ένας πλανήτης. Κατανάλωσε με προσοχή”, το ΕΒΕΠ γιορτάζει σήμερα 5/6 την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Το θέμα του εορτασμού είναι “Αειφόρος κατανάλωση και παραγωγή” και σε ανκοίνωση του Επιμελητηρίου, αναφέρεται:

Ως αειφόρος παραγωγή και κατανάλωση, νοείται η χρήση αγαθών και υπηρεσιών, που ανταποκρίνονται στην κάλυψη των φυσικών αναγκών και συμβάλλουν σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η μείωση της χρήσης των φυσικών πόρων, των τοξικών υλικών και της παραγωγής αποβλήτων και ρύπων, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δυνατότητα ικανοποίησης των αναγκών των μελλοντικών γενεών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ, Β. Κορκίδης, ανέφερε:
Είναι πλέον προφανές, ότι η προστασία του περιβάλλοντος και η διατήρηση των φυσικών πόρων για τις επόμενες γενιές, καθίσταται επιτακτική, γι’ αυτό οφείλουμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα λήψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών με περιβαλλοντική συνείδηση και κατ’ επέκταση των πλεονεκτημάτων της πράσινης επιχειρηματικότητας. Οι ΜμΕ καλούνται ορθά να συνδυάσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, καθώς το νέο πρότυπο παραγωγικής, «πράσινης» ανάπτυξης, που επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε σήμερα, στοχεύει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, μέσω και του Προγράμματος ECO-COMMERCE, ενθαρρύνουμε τις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις του εμπορίου, να εφαρμόσουν αποτελεσματικά πρακτικές, που σχετίζονται με την πράσινη επιχειρηματικότητα και την εταιρική, κοινωνική ευθύνη“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: