Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εργασίες ανάπλασης στον Πειραιά με παρεμβάσεις σε Χατζηκυριακού και Νικήτα

Χωρίς κατηγορία στις 24/10/2015

Και κάγκελα στον Πύργο!

Εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης και νέες παρεμβάσεις σε περιοχές και σημεία της πόλης που παρέμεναν επί χρόνια παραμελημένα, πραγματοποιούν οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Πειραιά.  Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και ορισμένες εξ αυτών, αποτελούν διαχρονικό αίτημα δημοτών αλλά και φορέων της πόλης.

Ένα πάγιο αίτημα των εμπορικού κόσμου της πόλης ικανοποιείται καθώς ξεκίνησε η ανάπλαση του πεζόδρομου της Νικήτα, όπως είχε δεσμευτεί  ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης  Μώραλης, σε πρόσφατη συνάντηση με το δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένες εργασίες στο οδόστρωμα, ενώ τοποθετούνται υπογειοποιημένοι κάδοι, νέος φωτισμός, νέα παγκάκια και φυτεύονται νέα δέντρα. Επίσης, δημιουργήθηκε χώρος φορτοεκφόρτωσης για τα καταστήματα, με αυτοποιημένη λειτουργία. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει οριοθέτηση των χώρων πεζοδρομίου που καταλαμβάνουν τα καταστήματα.

Στη Λεωφόρο Χατζηκυριακού, γίνονται εργασίες διαγράμμισης σε οκτώ σημεία ενώ δημιουργήθηκε χώρος φορτοεκφόρτωσης σε σημείο όπου έχει παρατηρηθεί έντονο πρόβλημα στάθμευσης.

Άμεσα και έπειτα από τις απαραίτητες μελέτες, θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις στη Λεωφόρο Χατζηκυριακού, για τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων και του οδοστρώματος, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δημοτών και η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέλος, στη στοά του Πύργου του Πειραιά, τοποθετούνται κάγκελα έτσι ώστε να διασφαλιστεί η καθαριότητα του χώρου, αλλά και η ασφαλής διέλευση των πολιτών. Η εγκατάλειψη του ισόγειου χώρου στον Πύργο, ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα καθώς, εκτός των άλλων,  αποτελούσε εστία μόλυνσης.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε:

ARGOUDELIS-ALEXANDROS«Εστιάζοντας στα αιτήματα των δημοτών και των φορέων της πόλης, όπως είχε δεσμευθεί ο Δδήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, προχωρήσαμε σε εκτεταμένες εργασίες σε σημεία του Πειραιά, που χρήζουν βελτίωσης. Σκοπός μας είναι να επιλύουμε άμεσα τα προβλήματα και να δίνουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, έτσι ώστε να βελτιώνεται η καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά και να αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της πόλης».

Μακάρι να υπάρξει ενδιαφέρον και σε άλλα θέματα της καθημερινότητας τα οποία έχουν τεθεί υπ’ όψιν του κ. Αργουδέλη, αλλά χρονίζουν.

Τέλος, επειδή στον Πειραιά οι πεζόδρομοι υπάρχουν για να παρκάρει κάθε ασύδωτος, ας ληφθεί αυτό υπ’ όψιν στην ανάπλαση της Νικήτα. Όσον αφορά την… καγκελαρία στον Πύργο καιρός ήτανε! Όμως, ας ληφθεί μέριμνα για τις φυσικές ανάγκες των αστέγων που συχνάζουν στην περιοχή…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: