Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αντί να επιλεγεί η πρόσληψη προσωπικού για το Πράσινο…

Χωρίς κατηγορία στις 04/12/2019

“Εργολάβοι ιδιωτικών υπηρεσιών έφτασαν στον Δήμο Πειραιά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις”

Νίκος Μπελαβίλας* |> Στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου προχώρησε η δημοτική αρχή Μώραλη με τους συμμάχους της στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χωρίς προηγούμενη συζήτηση για την εξεύρεση εναλλακτικής λύσης όπως την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά αξιοποιώντας τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος Γεωργιάδη (αναπτυξιακός) ο Γιάννης Μώραλης επέλεξε να κάνει το πρώτο βήμα με την υπηρεσία Πρασίνου. Πριν λίγες εβδομάδες διαβεβαίωναν το Δημοτικό Συμβούλιο πως ο νέος νόμος θα χρησιμοποιηθεί μόνο για έκτακτες ανάγκες.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2019, η πλειοψηφία αποφάσισε τη σύναψη τριετούς σύμβασης έναντι 100.000 ευρώ ετησίως με ιδιωτική εταιρεία για την φροντίδα των εννέα πλατειών της πόλης και άλλων σημείων, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Ο «Πειραιάς για Όλους» καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας η οποία ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου στην πόλη μας απειλώντας ευθέως την εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Είναι αποδεδειγμένο πλέον πως οι ιδιωτικοποιήσεις αυτού του τύπου ούτε οικονομικότερες είναι ούτε και αποδοτικότερες.

Το γεγονός δε πως το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία Πρασίνου αποσιωπήθηκε από την δημοτική πλειοψηφία, αποδεικνύει πως είναι η πρώτη δοκιμή για να συνεχίσουν και με άλλες υπηρεσίες.

(*) Ο κ. Νίκος Μπελαβίλας είναι πολεοδόμος καθ. του ΕΜΠ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Πειραιάς για Όλους”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: