Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΣΠ: Απαιτείται συνθέτη προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 12/10/2023

Επιστολή σε Χατζηδάκη: «Παροχή κινήτρων και αφορολόγητου ορίου σε όλους τους καταναλωτές και τους ελεύθερους επαγγελματίες»

|> Επιστολή με προτάσεις συμπληρωματικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εστάλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη. Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή, τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν για την περιστολή της φοροδιαφυγής, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η διασύνδεση των POS με όλες τις ταμειακές μηχανές και η επέκτασή τους σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Αναμφίβολα ο εμπορικός κόσμος συντάσσεται στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής. Δεν αποτελεί πληγή μόνο για τα δημόσια οικονομικά, αλλά αποτελεί και παράγοντα αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττει κυρίως το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο, που εμείς εκπροσωπούμε. Στις τελευταίες ανακοινώσεις σας, διαπιστώσαμε ότι ο κύριος όγκος της προσπάθειας εδράζεται σχεδόν αποκλειστικά στην περαιτέρω ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών.

Θεωρούμε, ότι η προσπάθειά σας θα μπορούσε να ενισχυθεί συνδυαστικά με μέτρα που θα λειτουργούσαν πολλαπλασιαστικά θετικά, όπως η παροχή κινήτρων και αφορολόγητου ορίου σε όλους ανεξαιρέτους τους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, για την συλλογή αποδείξεων, η δημιουργία ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, η επίσπευση της επίλυσης των προβλημάτων που έχουν παρατηρηθεί στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το myData, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν στην ετοιμότητα και τη διαθεσιμότητα των Τραπεζικών Ιδρυμάτων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συναδέλφων μας.

Επιπλέον, παρεμβάσεις όπως η επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών και η περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα ενίσχυαν το αίσθημα δικαίου και θα βελτίωναν τις συνθήκες που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη του ελληνικού εμπορίου και της οικονομίας.

Θεωρώντας, ότι οι παρατηρήσεις μας εντάσσονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για την ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής με παράλληλη στήριξη των επιχειρήσεων, ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκρισή σας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: