Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘’Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή’’ από αύριο στην Ευαγγελίστρια του Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/03/2023

Σειρά μουσικών εκδηλώσεων με απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, οργανικών κομματιών και ψαλτοτράγουδων

|> Με την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, άρχισε από το ‘’ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…’’ η σειρά λειτουργικών και άλλων εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο ‘’Ευαγγελίστρια 2023’’, που πραγματοποιείται για 25η χρονιά, στην εκκλησία της Ευαγγελιστρίας του Πειραιά.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι από την Καθαρά Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο του Λαζάρου, μαζί με τις καθημερινές λατρευτικές ευκαιρίες κατάνυξης, με επίκεντρο την μεγάλη πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, θα βρίσκεται σε εξέλιξη και σειρά άλλων εκδηλώσεων και δράσεων.

Κεντρική δράση, θα αποτελέσει η σειρά μουσικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στην Ευαγγελίστρια, με τον γενικό τίτλο ‘’Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή’’ και θα περιλαμβάνει την απόδοση επίκαιρων εκκλησιαστικών ύμνων, οργανικών κομματιών και ψαλτοτράγουδων, που θα εμπλουτίζονται με αφηγήσεις και σχολιασμούς, και με την συμμετοχή κληρικών, μουσικών και χορωδιών.

Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 2/3 (8 μμ) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση με τίτλο ‘’Κατευθυνθήτω η προσευχή μου…’’, με ύμνους του Τριωδίου, που θα αποδώσουν οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Χρίστος Χριστοδούλου Παρασκευάς Μαραζάκης Βασίλειος Σιγάλας, Δημήτριος Θεοχαράκης και τους ύμνους θα προλογίσει ο αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος.

>> Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του ‘’ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…’’στο YouTubehttps://youtube.com/live/c-RiwmD_PSc

Απάντηση