Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Γιλέκα και σήματα ‘STOP’ σε σχολικούς τροχονόμους

Εν Δημω στις 02/12/2018

Ευγενική δωρεά της DPort Services για την Α’βάθμια και Β’βάθμια Εκπαίδευση

|> Γιλέκα στους σχολικούς τροχονόμους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για την καλύτερη διεξαγωγή της υπηρεσίας που προσφέρουν για την ασφάλεια των μαθητών, παρέδωσε χθες ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Τα γιλέκα καθώς και τα  σήματα «STOP» που θα αποσταλούν σύντομα σε κάθε σχολείο, είναι ευγενική δωρεά της εταιρείας «DPort Services», στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αφού χαιρέτισε την παρουσία των σχολικών τροχονόμων στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε ότι χαίρεται γιατί μια εταιρεία όπως είναι η «DPort Services», η οποία έχει άμεση σχέση με τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά από το 2010, αποφάσισε να  προχωρήσει σε αυτή την ευγενική δωρεά προς τον δήμο. Τόνισε πως πρόκειται για μια δωρεά σ’ ένα σημαντικό τομέα, όπως αυτόν που υπηρετούν οι σχολικοί τροχονόμοι, προσθέτοντας ότι τα γιλέκα και τα σήματα «STOP» θα βοηθήσουν, προκειμένου οι σχολικοί τροχονόμοι  να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης στόχος είναι να υλοποιεί ο δήμος συνέργειες σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με εταιρείες που  δραστηριοποιούνται στην πόλη. Υπενθύμισε ότι ο δήμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, αλλά παρόλα αυτά καταβάλλεται μία σημαντική προσπάθεια. Επίσης, υπογράμμισε ότι θα ήταν θετικό να υπάρξουν συμπράξεις και συνέργειες του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα σε πολύ μεγάλα ζητήματα, αλλά και σε μικρότερης σημασίας θέματα. «Εάν -όπως είπε- υπήρχαν πολλές εταιρείες σαν την DPort Services,  και συνέδραμαν σε τέτοιους τομείς τον δήμο, σίγουρα θα βελτιωνόταν η λειτουργία του, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει«.

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «DPort Services»,  Γιώργος Πέτσης είπε: «Αποτελεί χαρά για την εταιρεία μας η προσφορά αυτή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους σχολικούς τροχονόμους, προσφέροντάς τους γιλέκα και σήματα ‘STOP’, καθώς προσέχουν τα παιδιά της πόλης, μεταξύ των όποιων είναι και τα παιδιά των εργαζομένων μας,  αφού 500 από τα 1.500 άτομα που απασχολούμε, είναι δημότες του Πειραιά«.

Ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλέξανδρος Νανόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα, την πρώτη του μηνός να καταβάλει τα χρήματα τους. Αυτό γίνεται διότι -όπως είπε-  έχει φροντίσει ο δήμαρχος κ. Μώραλης και η δημοτική Αρχή, μόλις έρχονται επιχορηγήσεις κατευθείαν να  μεταφέρονται στα ταμεία των Σχολικών Επιτροπών, ευχαριστώντας μάλιστα τον δήμαρχο γι αυτό. Επίσης ευχαρίστησε τους σχολικούς τροχονόμους για τη συμβολή τους και για τη συνεργασία.

Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν επίσης ο σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Παιδείας Γεράσιμος Αγγελετάκης, η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δέσποινα Αρβανίτου και ο αντιπρόεδρος τη Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μακρής.

Απάντηση