Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους’ με μουσεία ανοιχτά για όλους!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/09/2021

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Πειραιά το Σαββατοκύριακο 25-26/9

|> Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στα μνημεία και στο πολιτισμό. Στην Ελλάδα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, μνημεία, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ανοίγουν πύλες διοργανώνοντας παράλληλα ποικίλες εκδηλώσεις και επικοινωνιακές δράσεις. Το κεντρικό θέμα του φετινού εορτασμού είναι “Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους“.

Στο πλαίσιο αυτό η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά που απευθύνονται σε μαθητικό και ευρύ κοινό.

  • Παρασκευή 24/9/21, 10 – 12, «Παίζοντας στο Μουσείο»:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τον διαχρονικό και διαπολιτισμικό χαρακτήρα του παιχνιδιού. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παιδιά από ξένες χώρες που φοιτούν σε Διαπολιτισμικά Σχολεία, ή παιδιά που φιλοξενούνται σε προσφυγικές δομές.

  • Σάββατο 25/9/21, 11 – 12.30 «Ο Πειραιάς των ξένων και των μετοίκων. Μια ματιά στην πολυπολιτισμική κοινωνία του αρχαίου Πειραιά»:

Θεματική περιήγηση για ενήλικο κοινό. Μέσα από τις επιτύμβιες στήλες των μετοίκων που έζησαν κατά την αρχαιότητα στον Πειραιά και στους όμορους δήμους, θα παρουσιαστεί το θέμα της ενσωμάτωσης των μετοίκων στην αθηναϊκή κοινωνία και η συμβολή τους στην οικονομική άνθηση της πόλης – κράτους.

Θα υλοποιηθούν τρεις ημίωρες θεματικές περιηγήσεις, 11 – 11.30, 11.30 – 12, 12 – 12.30 με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον covid – 19.

> Η είσοδος στο Μουσείο το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26/9 είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά Χαριλάου Τρικούπη 31, Τηλ.: 210.4521598
Διοργάνωση εκδήλωσης: Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων
Υπεύθυνη εκδήλωσης: Εύη Πίνη, αρχαιολόγος
Τηλ.: 210.4590707 Email: ekpaideutikakstepka@gmail.com

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: