Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ευχαριστώ” προς τους εργαζόμενους αξίας 2,85 εκ. ευρώ

Χωρίς κατηγορία στις 03/01/2015

Στην εποχή της ανέχειας και των περικοπών, μισθών και επιδομάτων, η καπνοβιομηχανία «Καρέλια ΑΕ», πάει… κόντρα στις «συνήθειες» της εποχής και προβαίνει σε ενίσχυση των οικονομικών των εργαζομένων της! Κατ’ επανάληψη και… παρανόμως, καθώς πέρυσι που διέπραξε το ίδιο… αδίκημα του έβαλαν πρόστιμο! Η είδηση:

Και κατά την ετήσια γιορτή της κοπής της βασιλόπιτας, ανακοινώθηκαν δώρα, παροχές και αυξήσεις στους εργαζόμενους που φθάνουν τα 2,85 εκατομμύρια ευρώ! Ένα έμπρακτο «ευχαριστώ» της επιχείρησης προς τους ανθρώπους «της», επειδή όπως σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ανδρέας Καρέλιας, «καταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας!». Κι άλλοι έχουν κερδοφορία, αλλά…

KARELIAS ANDRΣτην ομιλία του κατά την διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Ανδρέας Καρέλιας, μεταξύ άλλων είπε:

«Η χρονιά που σε λίγο μας αφήνει μας βρίσκει σε μια περίεργη συγκυρία. Από την μια, η σχετική ικανοποίηση ότι η χρονιά που φεύγει κύλησε αρκετά ομαλά και μάλιστα αναλογιζόμενοι τις αντικειμενικές δυσκολίες, μέσα και έξω από την χώρα, θα έλεγα ότι πρέπει να είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι. Από την άλλη, δεν μπορούμε να μην σταθούμε σε αυτά που έρχονται μπροστά μας και αναφέρομαι στην αβεβαιότητα στην οποία μπαίνει πάλι η χώρα μας.

»Είχα τονίσει πέρσι ότι τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2013 θα ήταν δύσκολο να επαναληφθούν και μάλιστα τόσο γρήγορα. Και αυτό διότι στις επιχειρηματικές δραστηριότητες πάντα θα υπάρξουν και χρονιές με πρόσθετες δυσκολίες, αναποδιές, ειδικές συνθήκες όπου χρειάζεται να αντιμετωπιστούν νέα και πρωτόγνωρα προβλήματα και δεν αναφέρομαι μόνον στην μεγάλη κρίση που συνεχίζει να μαστίζει την χώρα μας. Παρόλα αυτά όμως, η εταιρεία μας για μία ακόμη φορά κατάφερε να πετύχει αρκετούς από τους στόχους της και, παρά την πτώση των πωλήσεων, η οποία βεβαίως μας δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες για νέα ανάληψη δράσεων, εν τούτοις καταφέραμε να έχουμε την πιο κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία μας, τόσο λόγω δικών μας ενεργειών όσο και λόγω εξωγενών παραγόντων στους οποίους θα αναφερθώ στην συνέχεια» πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Καρέλια ΑΕ».

Επίσης ο κ. Καρέλιας, αναφέρθηκε στις φορολογικές πολιτικές οι οποίες ωθούν το λαθρεμπόριο σε «απίστευτα υψηλά επίπεδα», επισημαίνοντας:

«Στην τελευταία και μόνο πενταετία, στην Ελλάδα, φθάσαμε στο σημείο το ένα στα πέντε τσιγάρα που καπνίζονται να είναι λαθραίο. Ενδεχομένως να έχετε δει την προσπάθεια που κάνουμε, από κοινού όλες οι καπνοβιομηχανίες, ώστε να ενημερώσουμε τον καταναλωτή για τις ολέθριες συνέπειες αυτού του φαινομένου, τόσο στην υγεία του όσο και στην οικονομία της χώρας. Αλλά όταν με την παραμικρή ευκαιρία, ο πρώτος στόχος πρόσθετης φορολόγησης είναι τα νομίμως κυκλοφορούντα τσιγάρα, από την όποια κυβέρνηση, τρόικα, και εγώ δεν ξέρω ποιόν άλλον, τότε λίγα πράγματα μπορούμε να πετύχουμε»…

Όπως ανακοινώθηκε κατά την ετήσια γιορτή για την κοπή της βασιλόπιτας η «Καρέλια ΑΕ» αποφάσισε έκτακτες παροχές προς τους εργαζόμενους, οι οποίες αγγίζουν τα 2,85 εκατ. ευρώ! Αναλυτικά:

 1. Το επίδομα «γαλοπούλας» θα είναι φέτος € 200,00 για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία.
 2. Το επίδομα παρουσίας θα είναι € 800,00. Θυμίζω ότι αυτό το δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους.
 3. Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.300,00.
 4. Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση € 500,00.
 5. Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014.
 6. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 2.001 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 700,00.
 7. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.701 έως 2.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 750,00.
 8. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.401 έως 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.400,00.
 9. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.400 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 1.450,00.
 10. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.001 έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση € 2.200,00.
 11. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση €2.400,00.
 12. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές 1.201 έως 1.700 ευρώ, και έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον € 750,00.
 13. Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, και οι οποίοι έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 450,00 για κάθε ανήλικο παιδί.
 14. Ο κάθε λαχνός της σημερινής γιορτής είναι 800,00 ευρώ.
 15. Τέλος, από 1ης Ιανουαρίου 2015 όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν μικτό μηνιαίο μισθό μέχρι 2.800 ευρώ θα πάρουν αύξηση 100,00 ευρώ μικτά.

Σημειώνεται, ότι όπως κάθε χρόνο, όλες οι παραπάνω παροχές θα δοθούν καθαρές, δηλαδή η εταιρεία θα καλύψει όλους τους φόρους και τις κρατήσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: