Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Υπόμνημα-προτάσεις για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών κατατέθηκε από το ΕΒΕΠ

Χωρίς κατηγορία στις 03/03/2017

Από Κορκίδη στον Κουρμούση

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Β. Κορκίδης, πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φ. Κουρμούση, όπου του παρέδωσε το υπόμνημα βελτιωτικών προτάσεων του ΕΒΕΠ, επί του πολυαναμενόμενου σ/ν για τον “Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών των Επιχειρήσεων”, το οποίο είχε ήδη αποστείλει και στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δ. Παπαδημητρίου. Σημειώνεται, ότι το σχέδιο νόμου έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, από τις 21 Φεβρουαρίου και σήμερα 3/3 είναι η τελευταία μέρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Β. Κορκίδης, δήλωσε:

«Το Ε.Β.Ε.Π., αναγνωρίζει την ουσιαστική πρόθεση και προσπάθεια του Υπουργείου και της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους  να διευθετήσουν ένα ζωτικής σημασίας για το μέλλον των επιχειρήσεων, ζήτημα, διαπιστώνοντας όμως παράλληλα την ανάγκη να πραγματοποιηθούν διορθωτικές αλλαγές, με στόχο να μην στερηθούν της δυνατότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, πιστεύω ότι τα Επιμελητήρια μπορούν να αναλάβουν επικουρικό ρόλο στη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών των επιχειρήσεων. Κατ΄ επέκταση, το Ε.Β.Ε.Π., με δεδομένη τη δυνατότητα, άμεσα και ευέλικτα, να αντιμετωπίσει τα  πρακτικά προβλήματα, τα οποία θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή του νόμου και προκειμένου να συμβάλλει αποτελεσματικά στην εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων – μελών του, ιδιαίτερα των αδύναμων μικρομεσαίων, συμφώνησε τη δημιουργία ενός σχετικού helpdesk, εντός του χώρου του, ως μία ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την παροχή οδηγιών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, με τη νομική υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Θεωρώ ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, ίσως, είναι η τελευταία ευκαιρία διάσωσης χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και καλούμε τις διοικήσεις των τραπεζών και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών να υποστηρίξουν τη διαδικασία προς όφελος όλων».

Απάντηση